1993 compilatie

FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

Herbeleef het kampioenschap van 1993 in De Kuip

Van de redactie

Supporters kunnen het legendarische kampioenschap van 1993 herbeleven op de speciale jubileumavond in De Kuip.  

Feyenoord Museum en Rondleidingen organiseert, in samenwerking met FSV De Feijenoorder, een jubileumavond in De Kuip. Tijdens deze speciale avond op vrijdag 14 april staat het behaalde landskampioenschap van het jaar 1993 centraal en kun je onder meer met de schaal op de foto. Feyenoord behaalde precies 30 jaar geleden in Groningen dit memorabele kampioenschap met József Kiprich, de Tovenaar van Tatabánya, als topscorer. Het elftal van toen bestond verder uit characters als John de Wolf, Henk Fraser, Gaston Taument, Ed de Goeij, Ulrich van Gobbel en Peter Bosz. Trainer destijds: Willem van Hanegem.

Wil jij erbij zijn om herinneringen op te halen aan dit fantastische seizoen en de Feyenoord-iconen van toen? Dat kan! Klik hier voor alle tijden en om meteen kaarten te bestellen!

Op de avond is ook het Feyenoord Museum geopend. De vitrines in de Olympiahal zijn gevuld met relikwieën uit het Eredivisie seizoen 1992-1993, zoals vaantjes, wedstrijdkaartjes, sjaaltjes en unieke items als wedstrijdshirts en schoenen. Daarnaast kun je vanaf de oude eretribune De Kuip inkijken en heb je toegang tot de oude spelerstunnel.

Delen

Reacties

Man man man.. wat was dit een elftal. In die jaren had er absoluut één en wellicht twee keer een Europacup winst ingezeten