hand-in-hand-mats-wieffer

FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

"Het deed wel iets met mij toen ik in de spelerstunnel stond"

Van de redactie

Bij Feyenoord ging het dit seizoen vaak over de ‘nummer 6-positie’. Het gonsde van de transfergeruchten rondom De Kuip, maar een vervanger voor de vertrokken Fredrik Aursnes kwam er niet. En toen was daar Mats Wieffer, al vroeg in de zomerse transferwindow overgekomen van Excelsior.

Balvast. Hardwerkend. En altijd op zoek naar de oplossing naar voren. Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoord, sprak met de nuchtere Tukker in het rood-witte shirt die het ontbrekende puzzelstukje lijkt te zijn waar Feyenoord zo naar op zoek was.

Een tikje verrast was Wieffer toen bleek dat Feyenoord hem afgelopen zomer graag naar De Kuip wilde halen. “En daar hoefde ik niet twee keer over na te denken”, is hij duidelijk. “Als je de kans krijgt om te spelen voor een grote club als Feyenoord, met zo’n achterban, dan zeg je daar natuurlijk geen nee tegen. En ik was toe aan een volgende stap na twee seizoenen bij Excelsior. Ik wist dat het aanpoten zou worden bij Feyenoord, maar dat was een uitdaging die ik graag aan wilde gaan.”

Zijn eerste officieuze minuten in het Feyenoord-shirt maakte Wieffer in het oefenduel tegen FC Kopenhagen. Feyenoord kreeg met maar liefst 7-0 klop en er bleek nog een hele hoop werk aan de winkel. “De selectie die er toen stond, is niet meer te vergelijken met die van nu. Het was een voorbereiding waarin veel spelers vertrokken en veel nieuwe gezichten binnenkwamen.” In het tweede oefenpotje liep Wieffer een enkelblessure op, wat een flinke streep door de rekening was. “Dat was allesbehalve een ideale start bij een nieuwe club. Door de blessure trainde ik apart van de groep en was ik vaak op andere tijden bij de club. Toen ik eenmaal weer fit was, begon de competitie al bijna. Er stond een heel ander team, en daarin moest ik mijn plekje zien te verdienen.”

Zijn officiële debuut volgde tegen Lazio Roma, als invaller. Dat bleek in de eerste seizoenhelft zijn rol te zijn. “Het was ook even wennen in het begin. Ik heb twee prima seizoenen gedraaid bij Excelsior, maar bij Feyenoord gaat alles twee tandjes sneller. Mijn balbehandeling moest omhoog om mee te kunnen komen.” In de luwte kon Wieffer zich ontwikkelen tot een betere speler, wachtend op zijn kans. En die kwam in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, door de blessure van Quinten Timber. “Ik kijk heel tevreden terug op die wedstrijd. Ik ben een nuchtere Tukker, ik word niet snel nerveus of zenuwachtig, maar natuurlijk deed het wel iets met mij toen ik daar in de spelerstunnel stond en ik die spanning van De Kuip voelde vlak voor de wedstrijd. Ik ben blij dat ik direct belangrijk was met een doelpunt en een assist; ik denk niet dat mijn basisdebuut veel beter kon.”

Lees het hele interview in de nieuwe Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, die donderdag verschijnt. Leden ontvangen Hand in Hand aan huis. Word nu lid.  

Verder in de nieuwste Hand in Hand:

  • Portret Piet Keur
  • Feyenoord Maatschappelijk
  • DJ Paul Elstak
  • Spraakmakende columns
  • Feyenoord Vrouwen; Jessica Torny
  • Achtergrond sfeeractie Feyenoord-Ajax
  • Vizier op Varkenoord
  • Philippe Leonard
    En meer….

Delen

Reacties

Philippe Leonard. .man dat waten tijden......