stengs-2

Nieuws

"Het is vechten voor je plek en dat is goed. Dat hoort bij een topclub”

Van de redactie

Calvin Stengs had genoten van de wedstrijd tegen sc Heerenveen, die de Rotterdammer uiteindelijke met ruime cijfers wonnen: 6-1. “We hebben goed spel laten zien. Vooral de eerste twintig minuten zaten we er kort op. We wonnen de tweede bal en konden steeds gevaarlijk worden”, zo blikt hij terug bij NOS.

“We hebben goed voetbal laten zien en blij met het resultaat.” Stengs zag desalniettemin nog ruimte voor verbetering. “Na de 3-0 zakken we weg, dat is wel een verbeterpunt. Dat gaf de trainer ook aan. Het is zonde dat we dan even wegvallen en een goal tegen krijgen.”

Volgens de aanvaller wordt er onder Arne Slot gehamerd op het brengen van intensiteit als basis van het veldspel. “We werken met z’n allen keihard, daar begint het mee. Daarna komen de mooie acties er wel uit.” Stengs speelde dit seizoen al rechtsbuiten en de laatste weken als nummer 10. Zelf heeft hij geen voorkeur. “Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Dat is nu op nummer 10 en het gaat goed. Het maakt mij niet zoveel uit, als ik maar speel. Het is vechten voor je plek en dat is goed. Dat hoort bij een topclub.”

Delen

Reacties

Voetballen dikke prima. Iets meer intensiteit en onze steun en dan komt dit goed
Waar zijn nu alle paniekzaaiers van augustus die Stengs al een verschrikkelijke miskoop vonden? Kern van het verhaal, ga achter alle Feyenoordspelers staan en geef ze vertrouwen. Dan komt het helemaal goed.
En we weten allemaal wie er steeds voorop lopen met alle negativiteit... Word door een groep supporters dan steeds maar overgenomen zonder zelf eerst ff te kijken of nadenken...
Als we daar eens mee gaan beginnen...
Dan kan Fr12 off-line.
Aanpassen, medespelers leren kennen en slotbal onder de knie krijgen kost tijd!!
Op Fr12 gaat het toch alleen maar om likes scoren...
Dat is toch ieder jaar hetzelfde ;) en zal ook nooit veranderen, online en op de tribune.
Mijn vraagteken bij Stengs zat hem puur in de duels. Je zag dat die makkelijk voetbalde en een goede passing heeft. Dingen die je eigenlijk al weet van hem. Ik vond hem vooral de eerste 3 duels en in de oefenpotjes echter wel heel simpel duels verliezen. Won er eigenlijk nooit eentje. Maar nu die een stuk fitter is probeerd die ook meer uit die duels te blijven en dan is het gewoon een hele goede speler.
Zal dan niet de speler zijn die er keihard ingaat, maar is gewoon goede speler, mooie steekpass.
Mag zelf ook wel eens wat meer op goal schieten.
Ik ben blij dat ik bij hem al meer zie dan de eerste wedstrijden, hopelijk blijven we zo door gaan. Maar druk zetten tegen heereveen is wel wat anders dan tegen Atletico Madrid. En toch hoop ik dat ze het wel gaan proberen, want gisteren zag ik dat Atletico Madrid zich daar ook niet makkelijk onderuit voetbalt
We zetten tegen elke tegenstander druk dus zeker ook tegen atletico
Zal wel moeten, zeker thuis, alleen als we ons eigen systeem spelen maken we een kans. Hopelijk is de groep ook slim genoeg om tegen vooral Lazio en Atletico niet mee te gaan in wat hun willen.