sven-van-beek

VK Sportphoto

Nieuws

Van Beek: "Een kolkende kuip, wat wil je eigenlijk nog meer?"

Van de redactie

Na maanden van blessureleed maakte Sven van Beek gisteren zijn rentree op het voetbalveld, uitgerekend tegen zijn oude club Feyenoord. De verdediger van SC Heerenveen zag hoe de ontketende Rotterdammers uitliepen naar een ruime zege: 6-1.

De oud-Feyenoorder beruste na afloop in het klassenverschil met de ploeg van Arne Slot. “Vandaag hadden we niks in te brengen, dat lijkt mij duidelijk. We werden overklast door Feyenoord. Je krijgt snel de 1-0 om de oren en daar kwam de 2-0 direct achteraan. Dan wordt het erg lastig”, aldus Van Beek tegenover NOS.

Overklast
De verdediger voorzag dat Feyenoord voor eigen publiek vanaf het begin zou gaan drukken. “Dat weet je ook als je hier naar toe gaat. Daar probeer je iedereen voor te waarschuwen. Ik heb hier natuurlijk zelf een aantal jaar mogen voetballen.” Van Beek vindt dat zijn ploeg slecht voor de dag kwam in De Kuip. “De instelling waarmee sommigen in het veld stonden, schandalig eigenlijk. Op bepaalde momenten ging het zo makkelijk dat het net jeugdvoetbal leek. Dat soort fouten maakten we.”

Brede selectie
Van Beek realiseert zich dat de score nog hoger uit had kunnen vallen dan de uiteindelijke 6-1. “Ik denk dat we daar wel blij mee mogen zijn”. Volgens hem bleven de Rotterdammers komen, ondanks dat er veelvuldig werd gewisseld. “Feyenoord heeft een hele grote en brede selectie. Er is veel concurrentie en dat zie je wanneer er nieuwe jongens inkomen. Dan komt er nieuw elan in het veld.”  

Blessureleed
Voor Van Beek betekende de wedstrijd in De Kuip zijn rentree na maandenlang blessureleed. “Acht maanden geleden is het gebeurd, dan moet je een goede opbouw weten te vinden. Voor mij persoonlijk is het een mooi moment dat ik weer op het veld mag staan, al zie je het liever met een andere wedstrijd.” Na een lange periode van revalideren voelt Van Beek zich weer voetballer. “Ik geniet wel van deze momenten. Een kolkende kuip, wat wil je eigenlijk nog meer?

Delen

Reacties

Eerlijk gezegd hij js het nog steeds niet verleerd bij die 1 op 1 van paxiao deed hij het keurig