slot-van-wonderen

Nieuws

"Ze voetballen ongelooflijk goed in kleine ruimtes en laten het er dan kwetsbaar uitzien"

Van de redactie

Kees van Wonderen sprak na afloop van de met 6-1 verloren wedstrijd tegen Feyenoord over een pijnlijke, maar leerzame middag. “De uitslag is behoorlijk, maar had ook hoger kunnen zijn”, aldus de trainer van sc Heerenveen tegenover NOS.

De voormalige verdediger van de Rotterdammer wilde desondanks niet te hard zijn voor zijn Friese ploeg. “Je moet ook de credits aan Feyenoord geven. Die hebben heel veel kwaliteit. Ze voetballen ongelooflijk goed in kleine ruimtes en laten het er dan kwetsbaar uitzien. Ik zie het vooral als een hele pijnlijke les, in waar wij naar toe moeten.”

Volgens Van Wonderen kan zijn elftal stappen maken in mentaliteit en samenwerking. “In samen verdedigen, maar ook individuele verdediger. Daar met het mes tussen je tanden en met gif te spelen. Door alles te gebruiken om je staande te houden. Dat hebben wij vandaag te weinig laten zien. Daarom wilde ik Sven van Beek snel in het elftal krijgen na zijn blessure. Want hij is een jongen die dat van origine heeft.”

Van Wonderen was onder de indruk van Feyenoord. “Het is een team dat op elke positie iemand heeft staan die weet wat hij met de bal moet doen. Ze weten ook heel goed met elkaar de ruimtes te vinden, ondanks dat je het klein probeert te maken. Ze hebben scorend vermogen, gif en duelkracht in het elftal. Het ziet er heel goed en comfortabel uit”, zo besluit de oud-Feyenoorder zijn lofzang over de ploeg van Arne Slot.

Van Wonderen is benieuwd of Feyenoord in de Champions League indruk kan maken. “Dat is weer een ander niveau om aan te meten. Daar gaan zij lessen uit leren om volgende stappen te maken. Net zoals wij nu lessen hebben geleerd.”  

Delen

Reacties

Het was een feestje om in De Kuip te mogen zijn. Maar voor de komende twee wedstrijden vol de focus. Als we die winnen …… heerlijk.
Wat een spel! En iedereen speelde in het belang van het team. Stengs wordt beter en beter. Timber een pareltje, nu nog beter afronden. En onze aankopen ja wat kun je daarover zeggen. Het was genieten in het stadion. Come on boys en nu Celtic .
Timber liet wel zijn man lopen bij het Heerenveen doelpunt
Heb je gezien hoe Trauner daar eruit ziet? Geeft geen ondersteuning. Lekker makkelijk zeiken elke keer op dezelfde.
Dat mogen eerder de verdedigers zoch aan rekenen, die laten die aanvaller zo dwars door de verdediging lopen
Trauner moest naar binnen knijpen.
Nu wordt het ook tijd alle negativiteit over een slechte transferzomer verdwijnt. Er staat gewoon een verdomd goed elftal. Sterker dan afgelopen seizoen. De vrees dat we geen doelpunten konden maken is ook ongegrond. Tegen Utrecht en Heerenveen liggen er al 10 meer in dan afgelopen seizoen.
De aankopen van Ivanusec en Lingr op het laatste moment . De huur van Minteh waar verbolgen op werd gereageerd. Stengs , vriendje van Slot . Timber kon er niets van … toch ? Het debuut van zowel Sauer als Zechiel. Jeugd krijgt geen kans ? Ja Milambo wordt niet gebruikt . Dilrosun en Jahanbaksh zijn er ook nog . Voorbijgestreefd maar altijd nog inzetbaar
Zo is dat. Dilrosun alleen voor de juiste prijs verkopen anders gewoon houden. Nieuwkoop prima. Beelen prima. Zerrouki even wennen en ook prima. Het elftal is gewoon sterker geworden. Gewoon 19 doelpunten al en maar zeuren dat we geen doelpuntenmakers hebben. Het is gewoon een uitstekende transferzomer geweest.
En ik wil niets lezen dat scouting niets meer in de pap de brokkelen heeft . Ik denk het namelijk wel. Of nu een speler uit een oud scouting rapport wordt gehaald of niet . Met Dordrecht zal uiteindelijk ook zijn uit de boom komen vallen