soesterberg

Nieuws

Vorstelijk spandoek omgetoverd naar kampioenstassen

Van de redactie

Afgelopen mei hingen Feyenoordsupporters uit Baarn een 40 meter lang spandoek aan de hekken van Paleis Soestdijk met de tekst  ‘Feyenoord vorstelijk landskampioen 2023’. Van het spandoek zijn nu echte Feyenoord kampioenstassen gemaakt, zo vertellen initiatiefnemers Aernoudt van der Wilk en Maurice Herms in De Gooi- en Eemlander. 

Na het behaalde kampioenschap werd het spandoek als ludieke actie richting koning Willem Alexander bedacht. “De koning maakte onlangs wereldkundig dat hij Ajaxsupporter is, dus daar wilden we graag op inspringen. Hem even subtiel laten weten dat Feyenoord nu landskampioen is”, aldus Van der Wilk destijds.

Goede doel
Nadat het spandoek van de hekken was gehaald werd gezocht naar een goede bestemming. Dit is het omtoveren naar stevige originele spandoektassen geworden. In totaal zijn er 73 tassen verkocht waarvan de opbrengsten minus de productiekosten zijn overgemaakt naar de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Door de initiatiefnemers is het bedrag afgerond op 1908 euro, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de club.

Op de kampioenstassen komt nog de handtekening van Giovanni van Bronckhorst. “Hij was druk en is er nog niet aan toegekomen, maar er komt binnen[1]kort een signeersessie waar alle kopers van een tas Gio kunnen ontmoeten en hun tas kunnen laten signeren”, aldus Van der Wilk en Herms.

Afleveren
Dit weekeinde worden alle tassen hoogstpersoonlijk bij alle kopers afgeleverd. “Op twee na. Eentje houden we achter omdat die wordt geveild tijdens het gala Gladiatoren aan de Maas in Ahoy, en eentje sturen we zoals beloofd naar paleis Noordeinde. Want die is voor Máxima. Zij is voor Feyenoord, heeft ze gezegd. En Willem-Alexander is voor Ajax, dus het is ook een beetje plagen.” 

Wat Van der Wilk en Herms blijft het niet bij deze ene spandoekstunt. “We zijn al druk bezig met iets geweldigs bij ons aanstaande landskampioen.”

Delen