robin van persie vanpersie vpersie feyenoord o16 u16 onder16 under16 onder 16 under 16 assistent assistenttrainer assistent-trainer

VK Sportphoto

Nieuws

"Het zou geweldig zijn voor de club en Rotterdam”

Van de redactie

Robin van Persie is momenteel trainer van Feyenoord Onder-16. De ambities van de voormalig topspeler reiken echter verder. “Ik ga nu mijn pro-cursus doen, die begint over een paar weekjes”, zo vertelt hij bij ESPN.

“Als alles dan goed gaat, kan ik over een jaar elk team trainen dat er is. Dat geeft mij de vrijheid om eventueel in de toekomst ook eerste elftallen te trainen. Maar ik heb geen haast.”

Van Persie wil zoveel mogelijk van het vak zien en is dan ook leergierig. Onlangs was hij op bezoek bij zijn oude club Manchester United en liep hij mee met trainer Erik ten Hag. Volgens Van Persie was het een waardevolle en plezierige ervaring. “Het was puur op eigen initiatief om te leren en kijken hoe een topcoach zoals Erik dingen doet en wat er allemaal bij komt kijken. En dat is ongelooflijk veel, zeker op dat niveau. Ik sta open om overal te kijken en te leren. Als ik naar de afgelopen twee jaar kijk, wat ik heb geleerd als trainer, dan is dat heel veel. En zo wil ik ook blijven doorgaan. Elke week leer ik als trainer. Met die mindset zit ik erin. Zonder haast te hebben.”

Bij Feyenoord maakt de jeugdtrainer Arne Slot van dichtbij mee. Aangeven wie hij hoger inschat, Ten Hag of Slot, daar waagde Van Persie zich niet aan. “Beiden doen het fantastisch toch? Arne ook. Ik loop één keer in de week mee bij het eerste. Dat is ook leerzaam en leuk.” Van Persie is overtuigd dat de kampioenschaal dit seizoen naar Rotterdam komt. “Feyenoord, ja toch! Tenminste dat hoop ik heel erg. Ze staan er fantastisch voor. Het zou geweldig zijn voor de club en Rotterdam.”

Delen

Reacties

Dat denk ik ook !! Maar eerst nog wat ervarig opdoen !
Eerst een paar jaar Excelsior. Als hij het goed doet een paar jaar een middenmotor of subtopper in Nederland. Dan mag hij Feyenoord gaan trainen. Deze man heeft volgens mij wel potentie als trainer. Is zichtbaar gegroeid als mens de laatste jaren. En dat is wel belangrijk als trainer een beetje menselijkheid.
Ik zou hem aanraden assistent trainer te worden van Arne Slot in de Premier League.
Misschien word het dan nog wat.
Die Peteri is Sparta en Excelsior minded. Hele jeugd loopt met Qooker op t shirt