trauner

VK Sportphoto

Nieuws

"Hij heeft de afgelopen drie weken niet veel kunnen trainen"

Van de redactie

Gernot Trauner zit in de lappenmand. De Oostenrijkse verdediger kampt weliswaar met een lichte blessure, maar kent inmiddels wel een trainingsachterstand. Trainer Arne Slot zoekt naar een oplossing in de verdediging en wijst de directie in gesprek met  ESPN op het gebrek aan opties achterin. 

“Ik zou bijna zeggen: gelukkig dat het nu gebeurt, dan weet alles en iedereen rondom Feyenoord hoe kwetsbaar we op die positie zijn”, aldus de duidelijke boodschap van Slot.

Van paniek wil de trainer niet spreken. “Of de alarmbellen nu afgaan is een groot woord. We moeten eerst kijken hoe het met de blessure van Gernot gaat. Hij heeft alleen de afgelopen drie weken niet veel kunnen trainen. Deze blessure zal wel opgelost worden de komende dagen, maar dan heeft hij wel al vier weken gemist”. 

Juist de trainingsachterstand van Trauner baart Slot zorgen. “Dan moet hij het drukke programma in en heeft hij daar amper een voorbereiding in gehad. Dan ben je wel kwetsbaar over het algemeen. Daar zullen we kritisch naar moeten kijken”. Ondertussen schuift Slot in de verdediging. “Rasmussen heeft het vandaag prima ingevuld (oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, red.). Maar hij is wel een linkspoot en ook nog eens de eerste vervanger voor Dávid Hancko”, zo duidt de trainer het gebrek aan rechtsbenige centrale verdedigers.

Slot kijkt tevreden terug op het trainingskamp in Portugal. “Ik merk dat de spelers met heel veel plezier op het veld staan. Niet alleen vandaag bij de wedstrijd, maar ook op het trainingsveld. Ik denk dat ze merken dat trainingstijd goed kan zijn voor een elftal. We hebben aangetoond dat we door het spelen van veel wedstrijden ons kunnen ontwikkelen. Dan geeft dat heel veel energie”. 

De trainer weet uit ervaring dat een goed trainingskamp geen garanties biedt. “Ik denk dat ze voelen dat ze beter worden, maar dat roept denk ik iedere trainer in deze fase. De waarheid zien we in de eerste wedstrijd die we gaan spelen”. 

Delen

Reacties

Balker van Groningen of hilgers.. groter fan van balker
Vanwaar is Geertje niet de vaste backup van Trauner..... Daar was Geertje toch juist voor bedoeld
Is ie wel, maar die is eveneens geblesseerd
Vanwaar is Geertje niet de vaste backup van Trauner..... Daar was Geertje toch juist voor bedoeld
Is huur ook een optie bij het aantrekken van een evt backup voor Trauner? Ik vind het zonde om hier veel geld aan te besteden met Geertruida en Rasmussen ook nog achter de hand, terwijl Trauner een goed track record heeft mbt z'n fitheid.
Vind zelfs dat er ook een rb moet komen.Vi d die Geertruidenberg niet zo goed.Mag eigen jeugd zijn maar vind het matig
Laatste tijd vaker blessures. Hoop dat er vervanging komt.