nicolai-jorgensen

Series

HISTORY · Het Gelredome is van Feyenoord

Van de redactie

Morgen staat de openingswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Bij het horen van dit wedstrijdaffiche zal de gedachte bij veel Feyenoorders automatisch afdwalen naar 23 april 2017.

Die dag won Feyenoord met 0-2 bij Vitesse door twee doelpunten van Nicolai Jørgensen. De winst zorgde ervoor dat een flinke stap richting het landskampioenschap werd gezet. Het belang van deze wedstrijd werd vooraf door velen goed aangevoeld, gezien de duizenden Feyenoordsupporters op de vakken in het Gelredome. Niet alleen was het uitvak tot de nok gevuld, ook op de thuisvakken rolde de Rotterdamse tongval veelvuldig. Hoeveel Feyenoorders de tribunes bevolkten bleek toen het befaamde ‘Komen wij uit Rotterdam….?’ werd ingezet door het uitvak, gevolgt door een ferm ‘Ken je dat niet horen dan!’ van de duizenden op de Vitesse-vakken.

Later die middag verloor Ajax met 1-0 in Eindhoven van PSV. Daardoor liep Feyenoord drie punten uit op de achtervolgende rivaal. Met nog twee speelronden te gaan bedroeg de voorsprong op de ranglijst ineens vier punten. De landstitel kon de club bijna niet meer ontgaan. Het leidde tot een spontaan volksfeest bij de Kuip toen de Feyenoordbus vanuit Arnhem bij de Kuip arriveerde.

Een dag om nooit te vergeten.

Delen

Reacties

Er werden bijna kamervragen gesteld over die wedstrijd. Hoe was het mogelijk dat er zoveel kaarten in Rotterdamse hannden waren.
Of er in Amersfoort en Apeldoorn geen supportees woonden.
Wanneer VVV in de ED speelde kocht mijn oom altijd een seizoenkaart. Voor 1 wedstriid wel te verstaan 😁😁
Mooi dat je in Arnhem altijd thuis speelt
Komop met de nieuwtjes... we zitten er weer klaar voor :)
Mooi he dit! Zo heerlijk om te zien. Morgen ook even laten zien dat wij de toekomstige kampioen zijn!
Die filmpjes blijven kippenvel opleveren! Dit seizoen wordt een opwarmer voor ons kampioenschap in 2024!