yv2023813yv2023813a1a08838

Nieuws

Ueda song: 'I wanna know, if you score a goal!' [VIDEO]

Van de redactie

Ayase Ueda werd afgelopen zomer als grote aankoop binnengehaald. De voor acht miljoen euro van Cercle Brugge overgenomen Japanse spits, heeft vooralsnog te maken met Santiago Giménez die de voorkeur krijgt. Toch heeft hij al zijn eigen song. 

Ueda liet zich dit seizoen een aantal keren zien. Hij scoorde zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord in de Galgenwaard tegen FC Utrecht en was dicht bij een heldenrol in Rome. In de blessuretijd van de Champions League wedstrijd werd zijn kopbal van dichtbij echter gestopt door Lazio-goali Provedel.

Ondanks dat Ueda het tot dusver moet doen met invalbeurten, houden de supporters het vertrouwen dat de 25-jarige Japanse spits na een aanpassingsperiode pas echt los komt. De fans hebben zelfs al een spelersliedje voor hem bedacht, wat niet voor elke wisselspeler is weggelegd (zie onderstaand video). 

Op de melodie van het lied ‘Hey Baby!’ van Bruce Channel klinkt het: ‘Heeeeey Ueda, oeh-ah…
I wanna knowwww….if you score a goal!’

Het liedje was voor het eerst massaal te horen tijdens de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League, waar Ueda in de basis begon. Sindsdien wordt de song steeds breder opgepikt. Het is makkelijk, pakkend en vrolijk. Een nieuwe stadionhit lijkt geboren, helemaal wanneer Ueda steeds vaker het net gaat vinden. 

Poll: Wat vinden we van de Ueda-song?

Gaaf! Zingt lekker mee!

Afgrijselijke melodie, verzin wat beters…

Boeien! Ueda moet eerst presteren voordat we hem toezingen

Delen

Reacties

Ik moest denken aan de gouwe ouwe Ed de Goey yell:
" Say oeh, ee, oe-ee-dah, say oeh-ee-oe-ee-dah"
Mooi toch dit. Tegenwoordig veel te weinig liedjes voor spelers. Begin jaren 00 had zelfs bijna elke bankzitter een eigen liedje
https://www.bndestem.nl/halderberge/brabantse-wethouder-zet-dartstempel-in-londen-volledig-op-zijn-kop~a8382e76/