Slot jansen

Nieuws

Trainers lovend over elkaar: “Ze hebben een spits in bloedvorm”

Van de redactie

Feyenoord speelt morgen een absolute competitiekraker. In de Kuip ontvangen de Rotterdammers de nummer twee AZ. Beide ploegen vergaarden tot dusver 26 punten in de Eredivisie en staan zeven punten achter koploper PSV. Het maakt de wedstrijd op voorhand een cruciale. Zowel Feyenoord als AZ hebben de drie punten nodig om enigszins in het spoor van de Eindhovenaren te blijven.

“We spelen tegen een directe concurrent”, zo benadrukte Feyenoordtrainer Arne Slot het belang gisteren. Ondanks dat er veel druk op de ontmoeting staat, is er van psychologische oorlogsvoering geen sprake. Uit beide kampen klinken louter complimenten voor de opponent. 

Slot geeft aan dat hij niet verrast is dat AZ ook dit seizoen weer goed presteert. "AZ doet al jaren mee in de top van Nederland. Ze hebben een zeer goed georganiseerde ploeg en spelen ook zonder bal erg gedisciplineerd. Daarnaast beschikken ze over spelers die altijd een goal kunnen maken, plus het feit dat ze met Pavlidis een spits in bloedvorm hebben."

AZ-trainer Pascal Jansen laat zich op zijn beurt weer positief uit over de Rotterdammers. “Feyenoord heeft wederom een prachtige ploeg op het veld staan”, zegt Jansen op de clubwebsite van AZ. “Ze spelen met een hoge intensiteit met veel mensen naar voren en ze streven goed positiespel na.” De trainer steekt vervolgens niet onder stoelen of banken wat de opdracht van zijn team wordt. “We willen onze positie in de top van de Eredivisie verstevigen en zondag is daar een goede gelegenheid voor.”

Voor beide ploegen is het duel al vroeg in het seizoen een must-win om in de race te blijven voor het landskampioenschap. De wedstrijd in de Kuip begint zondag om 16:45.

Delen

Reacties

Het door mij al jaren gehate FC Twente heeft ons een goede dienst bewezen door tegen N.E.C. gelijk te spelen. Dank hiervoor (zo ben ik dan ook weer!). Een ideale mogelijkheid om de tweede plaats in handen te krijgen en dit daarna verder uit te bouwen. Kom op, vanaf de eerst seconde geconcentreerd spelen en laten zien dat je voetballend het beste team bent. En... vergeet niet te scoren!! Lukt dit niet in de eerste helft?: UEDA (in plaats van of samen met Santi).
Mooi, dat onderlinge respect. Pavlidis isoleren, btekent winst.
Pavlides goed inpakken dan blijft er weinig over.
De huidige en de toekomstige trainer op één foto…
Dat weet ik wel zeker van niet, als je het verschil tussen beide speeltstijlen niet ziet, houdt het op