hartman

Nieuws

“Feyenoord kan een hogere transfersom vragen, dat is goed is voor de club”

Van de redactie

Quilindschy Hartman is blij met zijn opgewaardeerde contract en predikt respect voor de medemens. Hij voelt zelfs mee met de situatie waarin Ajax-spelers zich momenteel begeven. “Een beetje waardering en respect voor elkaar doet deze wereld goed”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. 

“Ik weet dat het voor mensen misschien gek klinkt uit mijn mond. Niemand is zonder vooroordelen, dus dat is ook prima. En al die tatoeages en soms die scherpe tackles, mensen denken dan niet dat je af en toe uitspreekt dat liefde en vrede de wereld zoveel mooier kunnen maken. Het is hoe ik ben.”

Nieuw contract
Hartman gelooft erin dat wanneer je als mens goed doet, je dit terugkrijgt. Om die reden was hij ook blij om de waardering te voelen van de club in de vorm van een verbeterd contract. “Ik weet ook wel dat Feyenoord dan een hogere transfersom kan vragen, dat het ook goed is voor de club. En er was interesse in de zomer en toen was ik vast goedkoper dan dat ik komende zomer ben. Maar het gaat om gevoel, ze hadden ook kunnen zeggen: dit is jouw contract Q, leuk dat je international bent, maar je hebt vóór dat moment al getekend. Dat is niet gebeurd en dat waardeer ik.”

Toekomst
Binnen Feyenoord wordt Hartman omschreven als een jongen die tegen niemand opkijkt en die op niemand neerkijkt. “Dat gevoel van ‘kom maar op’ heb ik altijd gehad, tegen wie ik ook speelde”, aldus de linksback die nieuwsgierig is waar zijn plafond ligt. “Dan wil je weten wat er nog meer mogelijk is. Hoeveel stappen kan ik nog zetten? En ik ben eerlijk: ik denk dat ik nog beter kan. Ook in de Eredivisie, waarom niet? Maar in de toekomst hopelijk ook in een grote buitenlandse competitie, daar ben ik eerlijk in. Ik wil het meemaken.’’

Oranje
Sinds kort behoort Hartman bij het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman. Ook daar toonde hij zich direct van zijn menselijke kant. Bij Oranje kwam hij spelers van Ajax tegen, die hij een hart onder de riem probeerde te steken. “Dat meende ik ook echt. Je gaat ook anders tegen dingen aankijken. Ajax stond laatste en veel mensen in Nederland en zeker in Rotterdam vonden dat prachtig. Maar als je die spelers kent en spreekt, dan weet en voel je dat het een pijnlijke periode is voor die jongens. Kijk, ik ben speler van Feyenoord en niet verantwoordelijk voor wat er bij andere clubs gebeurt. Maar je gaat ervan uit menselijk oogpunt anders tegenaan kijken. Dat mag toch?”

Arrogant
Als jeugdspeler ontmoette Hartman destijds John Guidetti. De Zweed geldt als een voorbeeld voor hem. “Hij bleek heel aardig. Zo probeer ik ook te zijn als speler. Maar het is echt lastig. Er komt opeens zoveel op je af, mensen die je lang niet zag of sprak duiken weer op. Veel mensen willen iets. Nee zeggen, dat vond ik altijd moeilijk. Ik was er vaak mee bezig om mensen blij te maken. Maar je ontkomt er gewoon niet aan. En dan oordelen mensen over je.”

Als voorbeeld noemt Hartman dat hij onlangs ongelooflijk veel haast had na een wedstrijd. “Ik kon echt niet voor iedereen stoppen. In Rotterdam zijn ze dan duidelijk en die eigenschap waardeer ik zo vaak. Maar dan lees je dus dat Hartman zo’n arrogante gozer is geworden, dat hij niet meer met kinderen op de foto wil. Omdat ik eenmalig geen tijd had voor selfies en handtekeningen. Dat vind ik vervelend.’’

Delen