manon-melis

VK Sportphoto

Vrouwen

“Iedereen weet nu dat Feyenoord een opponent is om rekening mee te houden”

Van de redactie

De eerste seizoenshelft van Feyenoord Vrouwen was er een van pieken en dalen. Volgens Manon Melis, coördinator Vrouwenvoetbal, komt dat doordat er vorig jaar geen verwachtingen waren en alles nieuw was.

“Iedereen weet nu dat Feyenoord een opponent is om rekening mee te houden”, vertelt zij in Feyenoord Magazine. “Wij moeten daarmee om zien te gaan en laten zien dat we de intentie hebben om aan te haken bij de top. Het betekent dat het gevoel van vrijheid, blijheid er wat meer van af is, er wordt nu meer gevraagd”. Na een uitstekende start dit seizoen is Feyenoord afgezakt naar de zesde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Naast de hogere verwachtingen hebben volgens Melis ook de wisselingen in de selectie voor een ander groepsproces gezorgd. “De concurrentie binnen het team is groter. Dat maakt het allemaal iets professioneler en serieuzer dan vorig seizoen. Sommige speelsters die altijd in de basis stonden, zitten nu opeens op de bank. Voor speelsters die hun plek zijn krijtgeraakt kan dat best moeilijk zijn. De vraag is hoe zij daarmee omgaan. Ga je een stapje extra zetten of wordt je juist wat stiller.”

Melis geeft aan dat Feyenoord Vrouwen een volgende stap maakt naar professionalisering. “We gaan in de winterstop naar Spanje voor het allereerste buitenlandse trainingskamp met de ploeg. Dat is weer een nieuwe stap die we zetten met het vrouwenvoetbal.”   

Delen

Reacties

Nog geen reacties