jan-boskamp

VK Sportphoto

Nieuws

"Van der Gijp heeft ervoor gezorgd dat ik Feyenoorder ben geworden"

Van de redactie

Op 12 november jl. overleed Cor van der Gijp op 91-jarige leeftijd. Jan Boskamp blikt in Feyenoord Magazine terug op Feyenoords topscorer aller tijden, die hij liefkozend ome Cor noemt.

“Ik keek tegen hem op, zoals ik ook tegen Coentje (Coen Moulijn, red.) opkeek. Die had aan de linkerkant de beweging en legde de bal daarna panklaar op de knikker van ome Cor. Ik heb nog nooit in m’n leven iemand gezien die zo lang in de lucht kon blijven hangen als hij. Coentje en Van der Gijp waren een twee-eenheid. En met Henk Scouten erbij waren ze helemaal een gevreesd trio”.

Volgens Boskamp heeft Van der Gijp een grote rol gespeeld in zijn uiteindelijke passie voor Feyenoord. "De generatie van ome Cor heeft ervoor gezorgd dat ik Feyenoorder ben geworden. In die tijd speelde Feyenoord het beste voetbal van Nederland. Het merendeel van de ploeg speelde ook in het Nederlands elftal”.

Boskamp zegt dat Feyenoord in het leven van Van der Gijp belangrijk was. “Hij is tot op het laatst met zijn ploeggenoten van vroeger blijven omgaan. Die gasten hingen ook in De Kuip nog altijd aan elkaar. Wat we met elkaar delen is dat we allemaal echte Feyenoorders zijn. We lopen regelmatig te zaniken over de club – ome Cor kon er ook wat van – maar als iemand anders dat doet, dan kunnen we daar niet tegen. Gelukkig valt er tegenwoordig niet veel te zeiken als het over Feyenoord gaat. Zoals dat in de tijd van ome Cor heel gewoon was.”

Delen

Reacties

Ja, Jan, voetbal evolueert met de tijd. Idd. mooi verhaal dit.
Dat moeten mooie tijden zijn geweest. Helaas te jong om dat zelf meegemaakt te hebben, maar wie weet wat er onder Slot nog allemaal mogelijk gaat zijn.
Ja, ik heb ook alleen maar de beelden en Feyenoord Compleet en ooit de Feyenoordkrant, wat nu Feyenoord MGZN heet. Ook de YouTube filmpjes over de club. Ben in 1976 geboren.