thijs-dallinga-mats-wieffer-oranje

VK Sportphoto: Thijs Dallinga op de bank bij het Nederlands elftal in gesprek met Mats Wieffer

Nieuws

"Ik denk dat Dallinga op termijn de spits van Feyenoord kan worden"

Stan

Ronald Koeman heeft Thijs Dallinga deze interlandperiode laten debuteren in de selectie Oranje. Daarmee beloonde de bondscoach de spits voor zijn prestaties bij Toulouse, waar hij met zijn doelpunten de nodige indruk maakt. Volgens zijn voormalige trainer Marinus Dijkhuizen stopt de ontwikkeling van de aanvaller daar niet en zou Dallinga in de toekomst zomaar eens bij Feyenoord kunnen belanden. 

"Hij moet eigenlijk volgend jaar een transfer maken naar een hogere club, waar hij meer kansen krijgt en nog meer kan scoren", zegt Dijkhuizen bij NOS Studio Voetbal over Dallinga, die in het seizoen 2021/2022 onder leiding van de Excelsior-trainer topscorer werd van de Keuken Kampioen Divisie en zo een transfer naar Toulouse afdwong. "Waar zijn plafond ligt? Dat is moeilijk in te schatten, maar ik denk dat dit op termijn de spits van Feyenoord kan worden. Binnen een paar jaar."

Om zijn uitspraak kracht bij te zetten, benadrukt Dijkhuizen de bereidheid die Dallinga bezit om elke dag beter te worden. "Thijs is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen ontwikkeling, offers maakt, gas geeft en tot vervelens toe alles wil winnen, ook op de training. Hij is ook heel kritisch op zichzelf. Ik kreeg regelmatig een appje op zondag: ‘Trainer, zullen we morgen naar de beelden kijken, want ik was niet zo tevreden over de wedstrijd'."

Het verrast de voormalige oefenmeester van de 23-jarige spits dan ook niet, dat hij ook in dienst van Toulouse presteert. Voor de nummer 14 van Frankrijk scoorde Dallinga dit seizoen al zeven keer, waaronder tweemaal tegen Liverpool in de Europa League. "Hij is fysiek sterk, vrij allround, heeft goede diepte in zijn spel, is een target, de aanloop voor het doel is goed, hij kan ook koppen, dus hij heeft van alles wel wat. Hij is vrij compleet. Dit is wel pas het derde seizoen dat hij volop meemaakt."

Zijn goede spel in Frankrijk leverde Dallinga een eerste oproep voor het Nederlands elftal op. "Thijs is niet zo bekend bij het grote publiek, omdat hij helaas in Toulouse speelt en niet in Nederland. Dat is natuurlijk jammer", zegt Dijkhuizen daarover. "Ik hoorde Koeman deze week zeggen dat hij positief is over het afwerken van Dallinga. Daar kan ik me iets bij voorstellen, want technisch is hij heel goed. Als je echt toekomst in hem ziet, en misschien heeft de bondscoach die conclusie getrokken, dan zou ik hem zeker speeltijd geven tegen Gibraltar."

Delen

Reacties

Nog geen reacties