lingr

Nieuws

"Ik had een hekel aan hem als ik tegen hem speelde"

Dennis

Ondrej Lingr schoot Feyenoord gisteravond naar de finale van de KNVB Beker. De Tsjechische invaller gleed in de 83e minuut een scherpe voorzet van Luka Ivanušec tegen de touwen en toonde wederom aan over scorend vermogen te beschikken. Slot is blij met zijn waarde, terwijl Dávid Hancko zijn eerdere mening over de Tsjech bijstelt. 

“Het tempo waarmee hij die zestien meter in kwam en die bal binnen wist te werken, dat beviel mij zeer’', vertelde trainer Arne Slot over zijn goal. Lingr kwam afgelopen zomer over van Slavia Praag, maar wist als diepste middenvelder nog geen basisplaats af te dwingen. Als invaller bewees hij inmiddels wel zijn waarde, met winnende doelpunten tegen Vitesse en nu FC Groningen. Daarnaast was hij als supersub ook trefzeker tegen sc Heerenveen en zag hij in de thuiswedstrijd tegen Celtic een doelpunt ternauwernood worden afgekeurd. Het meest opvallende? Lingr heeft vaak maar een paar minuten nodig om net met te vinden.

“Dat zien we ook, dat het een grote kwaliteit van hem is”, zegt Slot daarover in Algemeen Dagblad. “Maar meestal moet hij invallen als diepste middenvelder en dan wordt er ook veel gevraagd op het gebied van slimheid van vrijlopen en het herkennen waar de ruimtes liggen.” Voor dat laatste is er meer vertrouwen in Calvin Stengs.

Dat Lingr toch aan zijn minuten komt, heeft mede te maken met het gebrek aan vorm bij de aanvallers. Santiago Gimenez staat al even droog en ook Ayase Ueda weet zijn optredens nog niet met een goal te bekronen. “Het is best pijnlijk dat je op een bepaald moment besluit een aanvallende middenvelder in de spits te zetten, omdat we toch dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn”, zo zegt Slot over Lingr,

Dat de Tsjech nooit klaagt en immer gemotiveerd het veld betreedt, is ook Dávid Hancko niet ontgaan. “In Tsjechië speelde hij bij Slavia Praag, de rivaal van mijn club Sparta Praag. Daar had ik een hekel aan hem als ik tegen hem speelde. Maar hier ben ik blij met hem, ik help hem waar ik kan. Hij werkt zo hard op de trainingen. Hij hielp ons langs Vitesse en langs FC Groningen. Hij kan als spits spelen. We hielden het simpel in de slotfase, we probeerden de tweede bal te winnen rond de zestienmeter. En met zijn inzet gaat dat makkelijker.”

Delen

Reacties

Klopt. De scheidsrechter stond er bovenop en de VAR deed ook niets. (of mag hij/zij alleen lijntjes trekken?)