hancko-lingr

VK Sportphoto

Opinie

Cijfers • Hancko en Lingr redden moeizaam Feyenoord

Stan

Zonder de doelpunten van Dávid Hancko en Ondřej Lingr was Feyenoord donderdagavond tegen een pijnlijke bekerblamage aangelopen. De Rotterdammers keken bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen Keuken Kampioen Divisie-ploeg FC Groningen. Nadat Hancko in de tweede helft gelijk had gemaakt, zorgde supersub Lingr er vlak voor tijd voor dat de bekerfinale alsnog werd behaald.

Net als bij veel van Feyenoords sterkhouders was ook bij Hancko donderdag de vermoeidheid er van af te zien. Het drukke wedstrijdschema eist zijn tol wat betreft de fitheid van de selectie, maar de winnaarsmentaliteit van de Slowaak blijft onaangetast. Na de wedstrijd gaf Arne Slot aan dat een kampioen zoals Hancko weigert te verliezen en dat bleek ook tegen Groningen maar weer eens. In de tweede helft tekent de verdediger, door ziekte van Quilindschy Hartman en de wissel van Marcos López inmiddels spelend als linksback, voor de felbegeerde gelijkmaker als een goede loopactie op waarde wordt geschat door Calvin Stengs.

Hancko ontving mede door zijn belangrijke goal een 8,0 van de supporters. Dat doelpunt had Feyenoord hard nodig in de moeilijke wedstrijd, bekende hij achteraf in het Algemeen Dagblad: "Zelfs als het een club is van het tweede profniveau, kan het lastig zijn. Ze hebben een goed team, waarvoor we ze de credits moeten geven. Natuurlijk had ik liever makkelijker gewonnen, maar op dit niveau blijft het moeilijk. Ik ben blij en trots dat we dan toch winnen, ondanks dat we niet de beste weken hebben en met moeite tegenstanders aan de kant te zetten. Soms moet je er harder voor werken en vechten om een resultaat te halen."

Hard werken is ook wat Ondřej Lingr deed tijdens zijn invalbeurt. Het Duracell-konijn van de Rotterdammers ging weer vol passie tekeer en werd daar snel naar zijn entree voor beloond: al na 2 minuten en 40 seconde gleed de Tsjech een voorzet van Luka Ivanušec binnen en bezorgde hij Feyenoord een finaleplaats. Zo ontpopt de aanvallende middenvelder zich tot een ware supersub, blijkt ook uit de data. De drie snelste Feyenoord-goals gemaakt door een invaller dit seizoen, staan namelijk op naam van Lingr.

Door zijn werklust is de van Slavia Praag-gehuurde middenvelder populair in De Kuip en kan hij met recht een cultheld genoemd worden. "Wanneer krijgen Ivanusec en Lingr nou eens een basis plaats", vraagt 1908.nl-gebruiker Knerp zich zelfs af. Hancko was al langer op de hoogte van de kwaliteiten van zijn ploeggenoot, liet hij na afloop weten: "In Tsjechië speelde hij bij Slavia Praag, de rivaal van mijn club Sparta Praag. Daar had ik een hekel aan hem als ik tegen hem speelde." Lingr ontving net als de Slowaak een 8,0 voor zijn prestatie in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. 

Beoordelingen Feyenoord vs FC Groningen

Timon Wellenreuther Timon Wellenreuther
7,1
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
6,6
Thomas Beelen Thomas Beelen
6,9
Dávid Hancko Dávid Hancko
8,0
M. López M. López
3,9
Mats Wieffer Mats Wieffer
5,7
Quinten Timber Quinten Timber
5,6
Yankuba Minteh Yankuba Minteh
7,2
C. Stengs C. Stengs
6,1
Igor Paixão Igor Paixão
5,1
Ayase Ueda Ayase Ueda
4,3
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
7,2
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
6,9
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
8,0
Ramiz Zerrouki Ramiz Zerrouki
6,5
A. Milambo A. Milambo
6,6

Delen

Reacties

Hoe wordt bij Feyenoord gescout? Lopez komt van ver (Peru, als ik me niet vergis), maar is tot op heden weinig overtuigend (Hij bakte er tegen Groningen helemaal niets van!). Zo'n speler kan je toch ook bij een eredivisieclub weghalen? Loopt er in het team van Robin van Persie niet iemand met waarschijnlijk meer kwaliteit?
Niet elke speler die een club koopt kan de beste aankoop ooit zijn of het nou feyenoord is of een andere club. Lopez is zeker geen hartman klopt maar je kan vele malen slechter doen kan lopez
Klopt. Ik had altijd het idee dat het best wel met hem ging, maar deze keer ben ik echt geschrokken. Laten we het voorlopig maar op een incident houden.
Niet elke speler die een club koopt kan de beste aankoop ooit zijn of het nou feyenoord is of een andere club. Lopez is zeker geen hartman klopt maar je kan vele malen slechter doen kan lopez
Niet elke speler die een club koopt kan de beste aankoop ooit zijn of het nou feyenoord is of een andere club. Lopez is zeker geen hartman klopt maar je kan vele malen slechter doen kan lopez