slot

Nieuws

Slot over moeizame winst: "Wij hebben spelers die een hekel aan verliezen hebben"

Dennis

Feyenoord had het in de halve finale van de KNVB Beker knap lastig met FC Groningen. De Eerste Divisionist stond halverwege brutaal op een 0-1 voorsprong in de uitverkochte Kuip. Trainer Arne Slot prees de mentaliteit van zijn ploeg na afloop.

“Wat ongelooflijk belangrijk is, is dat wij spelers hebben die een hekel aan verliezen hebben”, zo vertelde Slot. “Hoe moe ze ook zijn, hoe slechts ze ook spelen. Ze hebben een hekel om te verliezen en zullen altijd blijven vechten om een resultaat te halen. Vandaar ook dat we de gehele tweede seizoenshelft – over 90 minuten – nog niet hebben verloren. Die resultaten zijn indrukwekkend”.

Volgens Slot kan die mentaliteit doorslaggevend zijn, juist in moeizame wedstrijden. Want ook de Feyenoordtrainer zag met name voor rust dat zijn ploeg matig speelde. “Het spel was verre van indrukwekkend. Groningen zat er bovenop en ze kregen twee goede kansen. Een paar keer liepen ze ons ook makkelijk van de bal af.” In de rust besloot Slot in te grijpen en wisselde Marcos Lopez en Igor Paixao voor Bart Nieuwkoop en Luka Ivanusec. "Gelukkig konden we in de rust twee frisse jongens brengen. Beiden brachten een hoop energie en ook de jongens die we lieten staan zette er een tandje bij. Dit in combinatie met de hulp van het publiek, denk ik dat het terecht was dat we twee goals maakten in de tweede helft.

Delen

Reacties

Ik weet nu waarom ik zo goed bij Feyenoord pas: ik hen een enorme hekel aan verliezen…
lol Ik ben een liefhebber van mens erger je nieten en voetbal. Dan zit je bij Feyenoord goed ;-)