koeman

VK Sportphoto

Nieuws

Timber debuteert in voorselectie Oranje

Stan

Ronald Koeman heeft vier Feyenoorders opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman zaten vorige keer ook al bij het keurkorps van Oranje, waar nu ook Quinten Timber deel van uitmaakt. 

Het goede spel dat Timber het hele seizoen al tentoonstelt bij Feyenoord levert hem nu dus een plek op bij de nationale ploeg. Ook Geertruida (6 interlands), Wieffer (7 interlands) en Hartman (4 interlands) zijn dus weer van de partij bij Oranje. Calvin Stengs, die vorige interlandperiode geselecteerd werd door Koeman, liep donderdagavond tegen FC Groningen een knieblessure op en ontbreekt daardoor op de lijst. De geblesseerde Justin Bijlow is vanzelfsprekend ook niet opgeroepen. 

In aanloop naar het EK van komende zomer oefent het Nederlands Elftal eind maart tegen Schotland en gastland Duitsland. Het duel met het eerstgenoemde land vindt plaats op vrijdag 22 maart, terwijl de Duitsers op dinsdag 26 maart de tegenstander zijn. 

Naast de uitverkiezing van vier spelers uit het team van Arne Slot, keert ook oud-Feyenoorder Georgino Wijnaldum (Al-Ettifaq) terug in de voorselectie.

Delen

Reacties

Na zijn hersenschudding is het allemaal een stuk minder.
Terecht, Timber is onze beste speler volgens de meeste metrics. Minste balverlies, meest kansen gecreƫerd, etc. Had er al veel eerder bij moeten zitten.