yv2023813yv2023813a1a08838

VK Sportphoto

Nieuws

Pijnlijke wissel voor Ueda: "We dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn"

Stan

Door de schorsing van Santiago Gimenez, begon Ayase Ueda donderdagavond weer in de basis bij Feyenoord. De Japanse spits had het zichtbaar moeilijk in de punt van de aanval en slaagde er wederom niet in trefzeker te zijn voor de Rotterdammers. In de persconferentie na afloop van het duel in De Kuip ging Arne Slot in op de doelpuntendroogte van zijn aanvaller. 

"Heel moeilijk", begint Slot veelzeggend als hem wordt gevraagd naar het uitblijven van goals voor Ueda. "Ik zeg altijd dat onze spitsen altijd scoren, want ze krijgen altijd kansen. Ook Ayase heeft vandaag weer kansen gehad, maar heeft ze niet gescoord." De trainer kan ook niet verklaren waarom de Japanner zo moeilijk het net vindt. "Ik blijf het dan maar zoeken in dat hij hopelijk ergens een moment gaat vinden dat ze erin gaan. Ik durf het woord bijna niet te zeggen, omdat het heel vaak misbruikt wordt, maar dat is de 'ketchup-theorie'."

Op jacht naar het winnende doelpunt wisselde Slot Ueda voor Ondřej Lingr, die twee minuten na zijn invalbeurt wél doel trof. "Het was ergens wel pijnlijk dat je besluit om een aanvallende middenvelder in de spits te zetten, om dat we toch dachten dat de kans op een goal dan groter zou zijn dan Ayase te laten staan. Hij begon ook steeds vermoeider te worden, was steeds meer aan het rekken en strekken. Het tempo en de agressiviteit waarmee Lingr bij die tweede goal de zestien aanvalt, dat vond ik prettig om te zien van een spits."

Over de belangrijke goal van de Tsjech is Slot dan ook te spreken. "We zien ook dat dat zijn grote kwaliteit is, maar meestal moet hij invallen als tien en dan wordt ook veel gevraagd in de slimheid van vrijlopen en het herkennen waar de ruimtes liggen. Omdat Santiago nu geschorst was, konden we hem als spits brengen. Dat heeft hij met die goal heel erg goed ingevuld. Ook een hele mooie assist van Ivanušec en de indirecte assist was van een andere invaller, Ramiz Zerrouki."

Delen

Reacties

Zet Lingr een keertje vanaf het begin in de spits. Dat lijkt me het proberen wel waard. Die andere 2 zijn momenteel bijna onvindbaar in de 16. Je ziet snel genoeg of hij zich beter kan vrijspelen, of dat het helemaal niets uitmaakt. Een kansje heeft hij nu wel weer verdiend.
Misschien moeten ze wat minder breien, en de middenvelders zich wat meer aanbieden. Ze lopen te vaak in de dekking. Optie is misschien ook meer positiewisselingen. Zodra we in de 80ste minuut zitten kan het vaak wel.
We geven de tegenstander vaak de tijd om zich te groeperen.
Heeft toch weer lekker 90 minuten op de bank naast Arne mogen zitten, terwijl hij de O19 naar de volgende ronde van de Youth League had kunnen helpen.
Oh wacht, verkeerde venstertje gebruikt.. Dit ging over Sauer. >.
Er is nu een soort hetze tegen hem aan de gang onder sommige fans, maar zeggen dat hij er niks van kan is wat mij betreft veel te kort door de bocht. Het ziet er zeker niet altijd goed uit als je kijkt naar zijn balbehandeling, maar hij wordt ook bar weinig gevonden door onze middenvelders en buitenspelers. Hij heeft bij Japan en Cercle bewezen goede loopacties in in huis te hebben en makkelijk te scoren als hij de diepte in wordt gestuurd. Hij is niet het type spits dat in de bal moet komen en er dan wat van maakt, wat nu wel de rol is waar hij in geduwd wordt binnen dit team. Ik denk dat dit een mismatch is met onze speelstijl en het zou me niet verbazen als hij zo'n speler is die er bij een andere club opeens weer 20 in schiet.

Daarnaast zou ik graag wel eens wat meer van hem als persoon willen zijn. Hij heeft erg weinig uitstraling, let er maar eens op als er gescoord wordt, je zult hem nooit zien juichen en hij sjokt er altijd een beetje achteraan. Ook wordt hij uit de media van Feyenoord gehouden tot nu toe. Er is voor mijn gevoel best veel afstand tussen de speler en de fans. Laten we hem in ieder geval nog niet afschrijven, er zijn immers veel spelers geweest de afgelopen periode die tijd nodig gehad hebben om belangrijk te worden.
Mensen die over zijn balbehandeling klagen hebben boter op hun hoofd. Niet dat deze niet voor verbetering vatbaar is maar de balbehandeling van Gimenez is zelden beter. Sterker nog, als je naar het totaalplaatje kijkt functioneert Ueda beter (of minder slecht) als aanspeelpunt.
Het zijn beiden spitsen die het vooral moeten hebben van hun afwerking. Ze hebben niet de techniek van Cruz, fysieke kracht van Pelle of de slimmigheid van Pierre. Het is dan ook weer typisch dat de een wordt afgerekend op het voetballend gedeelte en over de ander amper een woord kritiek geleverd wordt. Met verschillende maten meten doet onze aanhang dan ook continu.
het doet mij denken aan het eerste jaar van Kindvall bij Feyenoord die bakte er toen ook niet veel van,maar daarna werd hij de grote man
Moet zeggen naast die grote kans die die had moeten maken 1 op 1 recht op Jurjus ook weinig ballen gekregen. Ballen die die in de voet wilde hebben werden naast hem gespeeld en elk kopduel die hij won was de tweede bal voor Groningen.
Lingr in plaats van Stengs inbrengen had ook meer ruimte voor Ueda gecreëerd, omdat Lingr in staat is op het juiste moment de man meer situatie in de 16 te creëren waardoor verdedigers keuzes moeten maken. Dat Slot niet lijkt te snappen dat zijn tactische keuzes er mede voor zorgen dat onze spitsen momenteel moeilijk renderen vind ik ergens wel zorgwekkend.