sauer-rkc

VK Sportphoto

In beeld

Sauer wil ontwikkeling doorzetten: "Misschien dat ik volgend jaar weer een ander contract teken"

Stan

Vrijdag bevestigde Feyenoord de contractverlenging van Leo Sauer. De talentvolle buitenspeler heeft in De Kuip bijgetekend tot 2028 en zal zich de komende jaren willen verder ontwikkelen bij de Rotterdammers. In gesprek met het mediateam van de club ging de pas 18-jarige Sauer in op de verlenging. 

Sauer is erg in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het voelt heel goed dat ik mijn contract heb mogen verlengen bij een club zoals Feyenoord", klinkt de jonge Slowaak verheugd. "Ik ben gezegend dat ik hier kan zijn en dat ik nog een aantal jaar mag blijven. Het is een beloning vanuit de club dat ze vertrouwen op mijn ontwikkeling en dat is heel fijn. Er is vorig jaar veel veranderd."

Vorig jaar mei tekende Saurer nog zijn eertste contact in Rotterdam-Zuid, toen Feyenoord de buitenspeler definitief overnam van MŠK Žilina. "Het kan heel snel gaan en je weet niet wat er kan gebeuren. Misschien dat ik volgend jaar weer een ander contract teken. Het kan zomaar opeens gebeuren." Bij Feyenoord zijn ze in ieder geval zeer te spreken over groei van de jonge aanvaller, zo bleek ook tijdens het persmoment uit de woorden van Dennis te Kloese. "Hij zei dat ik hard moet blijven werken en als jonge speler mijzelf moet blijven ontwikkelen. Voornamelijk dat hij vertrouwen heeft in mij en dat ik hard moet blijven werken."

Zijn ontwikkeling kwam in een stroomversnelling toen hij in de zomer van 2023 beloond werd door Arne Slot. “Het meeste gebeurde in de zomer toen ik met Feyenoord meeging op trainingskamp. Ik heb toen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Dat was heel leuk en ik heb toen mijn kwaliteiten kunnen laten zien. Ik heb later mijn Eredivisie-debuut mogen maken. Dat was denk ik het mooiste moment, want ik scoorde ook in die wedstrijd."

Inmiddels heeft Sauer een vast plekje bij Feyenoord 1 en werkt hij elke dag hard om een betere speler te worden. Ik leer veel van mijn teamgenoten, maar ook van spelers van de tegenpartij. Het is een hoog niveau en dat is voor mij perfect”, zegt de Slowaakse vleugelaanvaller, die zich kan optrekken aan zijn landgenoot Hancko. "Dávid is een van de meest ervaren spelers in het team. Hij heeft een top mentaliteit en ik kan wel zeggen dat hij een rolmodel is."

Delen

Reacties

Die gaat volgend seizoen knallen!
Snap echt niet waarom we zo weinig gebruik van hem maken. Het is niet dat de overige buitenspelers heel goed zijn. Milambo krijgt weinig kansen omdat de veel goede middenvelders hebben, dus dat snap ik.
Er zou meer gebruik kunnen worden gemaakt van Sauer. Geldt ook voor Milambo.