Calvin Stengs

VK Sportphoto

Nieuws

Slot pakt blessure Stengs aan voor beklag: "Ook hij is daar 'slachtoffer' van geworden"

Stan

Calvin Stengs leek donderdagavond een ernstige knieblessure op te lopen in de halve finale van de beker. Arne Slot kan tijdens de persconferentie richting PSV nog geen update geven over de gesteldheid van zijn speler, maar gaat wel in op het zware programma, dat ook effect had op de fitheid van de middenvelder. 

Over de ernst van de blessure die Calvin Stengs opliep tegen FC Groningen, kan Arne Slot nog weinig kwijt. "Behoudens dat hij een behoorlijk goede nacht gehad heeft. Maar dat zegt natuurlijk niks over een eventuele zwaarte van de blessure. Nee, daar kunnen we nu nog niet meer over aangeven."

De aanvallende middenvelder werd de laatste weken al op gepaste momenten gespaard, maar dat heeft volgens zijn trainer vooral te maken met het moordende programma. "We hadden juist hem afgelopen zondag uit de basis gelaten om hem gister 90 minuten te kunnen gebruiken en richting het weekend ook weer. Het is geen geheim dat hij ook 'slachtoffer' is geworden van ons schema."

Slot pakt de feiten erbij rondom het drukke programma van Feyenoord, om zijn uitspraak te onderbouwen. "Ik heb het nog even uitgezocht, omdat ik daar elke weer op terugkom en mensen het vreemd vinden dat ik er elke keer op terugkom, maar de fysieke staf heeft mij zojuist verteld dat wij vorig seizoen na een 'dubbele week' áltijd een 'enkele week' hebben gehad. We hebben nu in zes weken vijf dubbele weken gedraaid. Daar moet je dan in managen."

Voor de staf was het dus puzzelen in de speeltijd die werd gegeven aan bepaalde sterkhouders, waaronder Stengs. "Calvin was en is onze enige écht creatieve middenvelder. Daarmee bedoel ik een passende speler waar je veel over wil beschikken. Dat hebben we getracht te doen door hem een uur of minder te geven. Dat heeft qua belasting ook behoorlijk goed uitgepakt, maar je kan niks doen tegen een tackle zoals je gisteren zag."

Delen

Reacties

Milambo en Ivanusec zijn ook passende middenvelders. Met name die laatste kan je prima proberen op 10, ik zie bij Ivanusec niet minder loopvermogen dan Stengs.
Dat gelul over een zwaar programma is inderdaad voor veel mensen klaar denk ik! In Engeland spelen ze 3 wedstrijden per week en zelfs met kerst. Hiervoor word ook dik betaald en mag je ook iets voor doen. Misschien ook iets voor onze competitie om dit te doen, dit is ook meer inkomsten en kunnen we misschien Europees ook beter mee komen in de toekomst.
In Engeland hebben ze een selectie van 300 volwaardige spelers. En ook daar klagen ze over het programma. Liverpool zit vol blessures. Het is echt niet zo dat onze spelers niet willen werken, maar ze zijn wel vermoeid en dat merk je aan het spel.
Niet zeuren over een moordend programma Slot.
Je had Milambo, Ivanusec, Lingr, Sauer, Read allemaal wat vaker kunnen laten spelen maar je bleef maar dezelfde spelers opstellen, vind ik onbegrijpelijk.

Het is ontzettend vervelend voor Stengs maar heeft niets met het programma te maken maar alles met een belachelijke overtreding.
Nooit meer een wedstrijd verzetten voor kansloze dames voor de knvb want dan had je een extra rustdag gehad naar PSV toe.
Ja en een minder na roma en Almere uit.
Hoe kan het toch dat ik iedere keer het gevoel heb dat de KNVB er tijdens de seizoensplanning er alles aan gedaan heeft voor Feyenoord een zo moeilijk mogelijk progamma te programeren 😡 Want twee keer achterelkaar kampioen worden is voor Zeist een rampscenario 🧐
Dat we Europees overwinteren en door gaan in de beker kan de knvb niets aan doen toch?

Wij hebben gewoon 4 hele dure punten in de eerste twee potjes laten liggen. Dat staat los van een druk programma. Als je die gewoon wint kan je Psv zondag op 3 punten naderen.

Ze krijgen Twente en AZ nog, verder moeten ze nog naar GAE, NEC en Heerenveen welke met druk erop nog een bananenschil kunnen zijn.

Kortom, hand in eigen boezem als je het mij vraagt. Gelukkig is er ook een hoop goed gegaan dat slechter uit had kunnen pakken.

Laten we trots zijn vooral en vol gas zondag 💪🏻🟥⬜⬛
Als wedstrijden zo moeizaam gewonnen worden, is elk programma zwaar, en zeker een dubbel programma. Als je tegen de kleintjes snel de wedstrijd over de streep trekt, zijn het niet meer dan trainingspartijtjes.
beetje vreemde woordkeuze: Slot pakt blessure Stengs aan voor klaagzang, alsof het maar een beetje gezeur is en nergens op gebaseerd.
Objectieve berichtgeving? “Klaagzang “ is subjectief
Schrijf dan "beklag" in plaats van klaagzang. Nu lijkt het alsof hij onterecht zeurt. Maar in het artikel wordt aangehaald dat Slot juist heeft uitgezocht hoe vaak ze een dubbel moesten spelen.
Dus "Slot onderbouwd zijn beklag met feitelijke cijfers over zwaar programma van spelers" lijkt me een betere titel.
en dan is er ook nog iemand die duimpje omlaag doet, hahaha
Klaagzang klinkt bij nader inzien inderdaad te negatief, wat zeker niet de bedoeling is van het artikel. Bedankt voor de feedback! 😄❤️
Graag gedaan . Ik wilde op een nette manier hierop attenderen. Keep up the good work 💪
Fijn en netjes dat je de titel hebt aangepast! En sluit me aan bij Bosvelt6!
Het grote probleem is vooral dat je nu geen lange winterstop heb gehad en met veel internationals zit die soms de halve wereld over moeten.

Ook het dubbele programma was de laatste weken niet makkelijk met wedstrijden tegen PSV, AZ en AS Roma tussendoor. Slot kan zich wel aanrekenen dat hij niet vaker rouleert maar de Africa en Azië Cup maakte dat wel lastiger