Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Ik heb het gevoel dat het Feyenoord niet wordt gegund"

Van de redactie

Van Hanegem bespeurt chagrijn in de media sinds Feyenoord bovenaan staat. Ook trainer Arne Slot krijgt steeds meer kritiek, zo vertelt hij bij Algemeen Dagblad.

“Ik heb het gevoel dat sinds het bij Feyenoord goed gaat, het ze niet wordt gegund. Dat heeft niets te maken met Calimero. Je ziet het gewoon aan de mensen die op televisie zitten en het voor het zeggen hebben. Tachtig procent gunt het Feyenoord niet", aldus Van Hanegem. 

Dat dit seizoen cruciale beslissingen in het nadeel van Feyenoord uitpakken, vindt De Kromme opvallend. “Die scheidsrechters staan er soms bij te kijken. Nu had je tegen Twente een penalty moeten krijgen en dan hebben ze het over een zetje. Ik ben geen huilebalk, in tegendeel, maar je moet wel normaal nadenken. En zo gebeurde er nog meer dat je denkt: ‘hij zal toch niet kippig zijn’? Ik vind dat je daarvoor de VAR hebt. Niet voor dingen die over twee centimeter gaan."

Arne Slot laat dit seizoen geregeld van zich horen wanneer hij het niet eens is met beslissingen. Het komt de trainer op steeds meer kritiek te staan. “Ze hebben hem Onze Lieve Heer gemaakt. En nu gaan ze ineens lopen zaniken over hem, omdat hij wel eens tekeer gaat”, zo zegt Van Hanegem. De oer-Feyenoorder haalt met name uit naar ESPN, waar men in zijn beleving tendentieus praten. “In het begin hadden ze het over de trainer van Feyenoord. Nou, een betere was er niet. En nu beginnen ze ineens: ‘je wordt er gek van’ en: ‘als je die naast je hebt staan'. Zijn allemaal die gasten die bij ESPN zitten.”   

“Ze staken een matras veren in zijn kont. Maar nu hij begint te mopperen, gaan ze op hem zaniken. Dat hadden ze in het begin moeten doen”, aldus Van Hanegem.

Delen

Reacties

Wanneer het goedgaat met de club , komen er dan weer roddels dat Slot voor de "godenzonen " gaat kiezen na dit seizoen. Wordt er weer een hype gecreëerd . Heeft Willem dit keer gelijk in dat het ons blijkbaar niet wordt gegund.
Ajax wordt het meeste bevoordeeld, PSV als tweede, Feyenoord als derde. Maar wie bepaalt dat je het niet over de dwaling van de penalty tegen FC Twente mag spreken?
Erik Dijkstra is de laatste die mag zeggen dat Arne Slot een jankerd is. Feyenoord wordt al jaren benadeeld, maar je mag daar blijkbaar niets over zeggen. Hoeveel kampioenschappen heeft ons dat niet gekost. Erik Dijkstra mag blij zijn met een punt. Het was niet verdiend. 1-2 is de echte uitslag.
Ome Willempie heeft gewoon helemaal gelijk, de meeste bij ESPN hebben gewoon een voorkeur aan die club uit de hoofdstad dat merk je aan alles.
Een beetje gelijk heeft Willem deze keer (!) wel. Maar ook niet meer dan een beetje. Slot begon bij Feyenoord, bij wijze van spreken, zonder een verwachtingspatroon bij de buitenwereld, wat gelijk staat aan een laag verwachtingspatroon. Dat heeft hij vorig seizoen ruimschoots overtroffen en dus is er nu wel een verwachtingspatroon, wat dus gelijk staat aan een hoger verwachtingspatroon.
Dat was aanvankelijk nog te temperen met de verwijzing naar het aantal vertrokken en (dus) het aantal nieuwe spelers. Maar als dan mede door het gebrek aan succes bij de sterker geachte ploegen (Ajax en PSV) Feyenoord ineens de best presterende ploeg is, dan wordt er meer en kritischer naar je gekeken. Zo raar is dat niet.
Dat Slot's doorlopende kritiek op de arbitrage kritiek op levert, vind ik eigenlijk wel terecht. Het is te veel, te vaak. Ja, en dat je dan kritiek krijgt als een uiting van grote ergernis dan kritiek krijgt als die eigenlijk héél begrijpelijk is zoals vorige zondag, dat heb je dan aan jezelf te wijten.
Mijn eigen kritiek? Zolang er niet meer kansen en dus niet meer goals worden geproduceerd, zijn alle complimenten over het druk zetten en de meters die er gelopen worden allemaal zonder betekenis, zeker als je die complimenten zelf uitdeelt, zoals Slot de laatste tijd doet. Ruud van Nistelrooij maakt er iig goed gebruik van door voor PSV de rol van 'onderhond' te claimen.
Je hebt wel een heel hoge dunk van jezelf, paar keer per week een half boek hier schrijven.
Word je gepest of zo en als je blijkbaar alles zo goed weet, ga eens solliciteren naar een baantje, maakt niet uit waar, maar dat je van de straat of achter die pc vandaan bent !!!!
Ja er zijn keuzes gemaakt in ons nadeel. Vast ook wel ergens in ons voordeel. Hoe dan ook. Het spel om het te blijven benoemen werkt mee in de beeldvorming. Elke vorm van beïnvloeding kan een rol spelen in het winnen van het kampioenschap.

Lets go!
Is toch al jaren zo dat ze feyenoord nooit niets gunnen,niet alleen veel media maar wat te denken van die maffia bende van de knvb!!
Het lijtk wel soms of Ajax hele media afdeling heeft en zorgen ervoor dat ze overall mannetjes hebben, elk praat programma zit er wel 1 zoals vd Vaart niet normaal hoe die altijd met dat DNA praat. Ook zoals bepaalde voetbal sites zijn gewoon pro Ajax dan gaat het klootjesvolk ook pro Ajax praten.

Daarom fijn dat deze site er is.
De Kromme heeft gelijk wat betreft de scheidsrechters en de VAR, Ook bij NEC was het een zuiver doelpunt van Giménez met die bal die die jankerd tegen hem aan schoot. Maareh Perrez noem ik niet onpartijdig als ex 020er
En wat te denken over dat 4de doelpunt van psv was ook gewoon een achterban!!
Van diensitiatie vind ik dat je het dan beter moet verdedigen.
Maar NEC en Twente kost je 4 punten.
Dat gezegd hebbende, tegen Ajax en ook in andere wedstriiden hebben we het ook zelf laten liggen
Natuurlijk.. je hoort bij sommige commentatoren de afgunst in hun commentaar.. ipv normaal en objectief verslag te doen van de wedstrijd !! dit tenenkrommende geneuzel van sommige irriteert mij mateloos.
Daar erger ik me nog het meest aan, als een lichte overtreding wordt begaan door een Feyenoorder is het een verschrikkelijke charge, gebeurt het andersom is er nauwelijks sprake van contact.
Oh ja, ook nog ff gaan zitten speculeren wat er in de kop van de desbetreffende speler omgaat...
We zijn niet geïnteresseerd in de fantasieën van een verslaggevert
1000 % gelijk en dat is al jaren zo, KNJB
Wakey Wakey. De hele mainstream media zetelt in de grachtengordel. Wie is hier nog verbaasd over??
Willem heeft gelijk. D’r zijn nu al teveel beslissingen in ons nadeel gevallen.
Maar morgen klappen we er weer op en sturen we psv terug naar Eindhoven met een nederlaag.
Willem, je hebt 100% gelijk het zijn een stelletje engnekken, ook het constant in verband brengen van mensen die het goed doen bij Feyenoord met die club uit 020....waarom, ze hebben toch daar zoveel godenzonen?....
Tussen denken en hebben zit een wezenlijk verschil