gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Invaller Gimenez laat bondscoach twijfelen: "Hou van wat Santi laat zien op het veld"

Stan

Het Mexico van Santiago Gimenez heeft zich via een 1-3 overwinning op Haïti geplaatst voor de volgende ronde van de CONCACAF Gold Cup. Net zoals in het openingsduel moest de aanvaller genoegen nemen met een invalbeurt, al wist Gimenez in de 83e minuut nog wel tot scoren te komen. Jaime Lozano, bondscoach van Mexico, vertelt dan ook te kampen met een luxeprobleem in de spitspositie. 

"Jullie vragen mij wie van de twee ik moet kiezen en als ik eerlijk ben: dat is heel erg moeilijk", bekent Lozano tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Haïti. De bondscoach van de Mexicanen koos in het tweede groepsduel wederom voor Henry Martín in de punt van de aanval. De 30-jarige spits, die in de vaderlandse competitie topscoorder werd namens Club Ameríca, tekende direct na rust voor de openingstreffer.

De keuze voor Martín zorgt ervoor dat publiekslieveling Gimenez op de bank plaats moest nemen. "Het is erg moeilijk, omdat ik hou van wat Santi op jonge leeftijd laat zien op het veld. Ik hou van de manier waarop hij beweegt, hoe hij schiet en scoort."

Als invaller weet de Feyenoord-spits alsnog zijn goaltje mee te pikken. Het stemt bondscoach Lozano tevreden. "Op het einde van de wedstrijd kreeg hij een kans die hij maar op één manier kon verzilveren en hij scoorde."

Delen

Reacties

Komt echt wel een bod van 50 miljoen op de laatste dag van de transfer periode.