gimenez, hartman, idrissi & kokcu juichen na goal

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü en Gimenez bij 100 beste spelers van Europa

Stan

Na een geweldig seizoen waarin Feyenoord de titel veroverde, staan de spelers van de Rotterdammers er internationaal goed op. Zo vinden de inmiddels vertrokken Orkun Kökcü en Santiago Gimenez zich terug in de Los 100 De Marca. De lijst met de honderd beste spelers van afgelopen seizoen in Europa wordt jaarlijks opgesteld door de Spaanse sportkrant Marca. Waar Kökcü plek 84 bezet, sluit Gimenez de lijst af op nummer 100. 

In totaal hebben 115 oud-voetballers, journalisten, analisten en andere invloedrijke personen van over de hele wereld hun stem uitgebracht op de beste spelers van het seizoen 2022/2023. Daaruit is een lijst van 100 voetballers gekomen waarvan de top 5 niet al te verrassend is. Superspits Erling Haaland (Manchester City) voert de lijst aan en vormt samen met Lionel Messi (PSG) en Vinícius Júnior (Real Madrid) de top 3. De top 5 wordt gecomplementeerd door Kylian Mbappé (PSG) en Kevin de Bruyne (Manchester City). 

Kökcu, die als aanvoerder van Feyenoord het kampioenschap mocht vieren, staat op plaats 84. Daarmee bevindt hij zich net achter oud-PSV'er Cody Gakpo. Gimenez, die vooral de tweede helft van het seizoen op dreef was voor de Rotterdammers, is als nummer 100 de laatste op de lijst. Eén plek achter Ajax-aanwinst Branco van den Boomen. 

Opvallend is dat Kökcü niet de hoogst genoteerde Eredivisie-speler in de lijst van Marca is. De naar Benfica vertrokken middenvelder werd verkozen tot beste speler van de competitie, maar moet in dit klassement Xavi Simons (69) en Dušan Tadić (81) voor zich duiden. 

Delen

Reacties

Kökcü gaat nog groeien, tadick is al een ouwe ***.
Tadic hoger oo de lijst hahaha..zegt al genoeg