dsc00325

Nieuws

Irritatie rondom stadiongeld: "Afspraak om onverklaarbare redenen afgezegd"

Dennis

Tijdens de eind vorig jaar gehouden Algemene Vergadering Aandeelhouders Stadion Feijenoord (AVvA) ontstond er onduidelijkheid over een jaarlijks aan Sportclub Feyenoord over te maken betaling. De amateurtak heeft daar naar eigen zeggen recht op nadat zij de stadionaandelen hadden overgeheveld naar de Stichting Kromme Zandweg.

Namens Sportclub Feyenoord betoogde secretaris Cees Ultee dat het afblazen van Feyenoord City niet betekent dat deze afspraak komt te vervallen. Het zou gaan over een jaarlijks bedrag van 270.000 euro met een looptijd van veertig jaar. Volgens Ultee dient het stadion de betalingsovereenkomst dan ook gewoon te voldoen. Tijdens de vergadering bleek de President-commissaris van Stadion Feijenoord, Pieter van Oord, daar anders tegenaan te kijken. 

Volgens Conré Oostrom, voorzitter van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord (VASF), is het schimmenspel maanden later nog steeds aan de gang. “Er is een aantal kritische vragen gesteld tijdens de vergadering, met name over een onverplichte jaarlijkse betaling door Stadion Feijenoord NV aan Sportclub Feyenoord, waar geen bevredigend antwoord op is gekomen”, zo zegt hij in Perspectief.

“De uitnodiging, gedaan tijdens de AVvA, om op Varkenoord te komen kijken hoe de door Stadion Feijenoord NV betaalde 270.000 euro per jaar wordt besteed aan charitatieve doelen, is om onverklaarbare redenen afgezegd.” Het geduld bij Oostrom begint dan ook op te raken. “Een nieuwe afspraak is (nog) niet gemaakt. We komen hier later op terug”, aldus de voorzitter, die wel laat doorschemeren hoe hij tegen de discussie aan kijkt. “Wij denken dat dit geld mogelijk (voorlopig) een betere aanwending kan krijgen in het kader van de continuïteit van Stadion Feijenoord of de verbetering van de faciliteiten van Stadion Feijenoord.”

Delen

Reacties

Die hele Kromme Zandweg-deal (van Ultee en wijlen Cees de Bruin), was onderdeel van het schimmenspel dat er door diverse voorstanders van Feyenoord-City is gespeeld. Dat er nu gezeik over is, is dan ook helemaal niet verrassend.....
Dag Ultee, je hebt heel de Sportclub naar te klote geholpen.
Armoe troef bij de eens zo rijke Sportclub.
Vertel eens, kenner… hoe ‘armoedig’ is de Sportclub volgens jou?