ivanusec-rkc

VK Sportphoto

Nieuws

Ivanušec: "Ik moet meer wedstrijden zoals deze spelen"

Van de redactie

In de moeizame thuiswedstrijd tegen RKC (1-0) was Ivanusec een van de uitblinkers bij Feyenoord. “Ik moet meer wedstrijden zoals deze spelen."

Sinds de uitwedstrijd tegen Heracles op 17 december heeft de Kroatisch international geen basisplaats meer gehad in de Eredivisie. De buitenspeler was helder over de moeizame maanden die hij achter de rug heeft “Een blessure kost altijd een beetje vertrouwen in het spel. In de eerste paar wedstrijden probeerde ik gewoon weer comfortabel te worden met mijn been en ook weer in het spel te komen. Dus het kostte een beetje tijd. Ik denk ook dat het een beetje te lang heeft geduurd, maar nu gaat het elke dag beter en beter."

Ondanks de lastige maanden die Ivanusec achter de rug heeft bleef de buitenspeler vertrouwen houden in een omkeer. "Ik ben me bewust van mijn potentieel en begrijp waarom ik beter kan presteren dan voorheen, en ik denk dat ik dat nu ook daadwerkelijk laat zien. Ik ben echter niet gestopt met hard werken en geloven in mezelf, en nu begint dat harde werk zijn vruchten af te werpen. Hoewel ik nog een paar minuten nodig heb om dat optimale niveau te bereiken, ben ik blij dat ik vandaag weer vanaf de eerste minuut mocht spelen. Met elke wedstrijd, met elke minuut die ik speel, voel ik dat ik sterker word en mijn spel verbetert."

Ivanusec weet op welke vlakken er verbetering nodig is. Hij erkent dat zijn verdedigende spel en druk op de tegenstander beter konden en hij werkt er dagelijks aan om deze aspecten te verbeteren. Het belang van verdedigende arbeid wordt door hem benadrukt, wetende dat dit een essentieel onderdeel van zijn spel is. Hij concludeert dat zowel hijzelf als trainer Arne Slot het erover eens zijn dat er vooruitgang is geboekt, maar de buitenspeler is vastberaden om  zich nog verder te verbeteren.

Delen

Reacties

Hij lijkt eindelijk los te zijn. Aan de bal een fantastische speler. Geniet van hem!
Hij was vandaag inderdaad goed. Tweemaal bizarre pech in de afronding, maar er ging veel dreiging van hem uit. Die lijkt nu dan toch aan het bewijzen te zijn dat hij het ook bij ons kan.
En zoveel mensen die hem al afgeschreven. Het is geen robot 🤖
Dus dat!
Het is een goede speler.
Heeft pech gehad met z’n blessure en het heeft z’n tijd nodig, maar we zien allemaal dat hij langzamerhand z’n oude niveau begint te halen..

Blijf hem steunen en het komt goed.
Zet die jongen een keer op 10 veel beroerder als stengs de laatste tijd kan haast niet
Zijn snelle voetwerk is wel echt een wapen
Technisch zo soepel en slim in z’n keuzes. Dat wordt nog wat.

Ik ben wel benieuwd of hij dan ook de echte linksbuiten wordt. Veel kenners zeggen dat hij eigenlijk een middenvelder is.
Eindelijk 3x het niveau gezien wat in Kroatië ook zichtbaar was. Bizar dat een assist vandaag uitbleef