yv2024218yv2024218a9c01701

VK Sportphoto

Nieuws

Kansenregen resulteert in minimale overwinning tegen tien man RKC

Van de redactie

Voor Feyenoord staat om 16:45 uur het thuisduel in speelronde 22 van de Eredivisie tegen RKC Waalwijk op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Mis niets van het duel via het onderstaande liveblog!

Feyenoord is al zeven wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. De Waalwijkers wisten afgelopen speelronde te winnen van N.E.C. Eerder dit seizoen won de club van Zuid met 1-2 in Waalwijk na een doelpunt van Bart Nieuwkoop. Vorig seizoen eindigde het duel tegen de Waalwijkers in een 5-0 overwinning.

Het duel is live te zien via ESPN 2 of te volgen via het onderstaande liveblog.

Feyenoord - RKC Waalwijk 1-0 [FT]

Scoreverloop:
'35 Rood Vaessen
'84 1-0 Wieffer

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen ('46 Ueda), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs ('46 Nieuwkoop); Minteh ('61 Paixao), Gimenez ('87 Milambo), Ivanusec ('78 Sauer).

Opstelling RKC: Vaessen; Lelieveld ('46 Gaari), Adewoye, Van den Buijs, Meijers ('63 Lutonda) ; Roemeratoe, Niemeijer ('81 Takidine), Oukili; Cleonise ('38 Houwen), Min ('81 Margaret), Lokesa.

 

LIVEBLOG:

'95 AFGELOPEN! Feyenoord wint uiteindelijk met 1-0 van de tien man van RKC. Het doelpunt komt van Mats Wieffer, die de Rotterdammers naar de overwinning kopt. 

'90 4 minuten extra tijd in Rotterdam.

'87 Milambo vervangt Gimenez.

'84 WIEFFFER!! 1-0! Eindelijk heeft Feyenoord het doelpunt te pakken. Wieffer kopt een corner van invaller Sauer keihard tegen de touwen. De Rotterdammers krijgen hun langverwachte treffer.

'81 RKC wisselt tweemaal. Margaret en Takidine komen in het veld.

'79 RKC op de paal! Lokesa doet het bijna voor de uitploeg.

'78 Slot brengt Sauer. Ivanušec gaat er vanaf.

'77 Uedaaaa... De Japanner scoort maar de voorzet van Timber is buiten de lijnen geweest.

'74 Ueda van dichtbij naast. De tijd begint te dringen voor Feyenoord. De Kuip gaat achter de ploeg staan

'68 Feyenoord heeft inmiddels een xG van 2.8. Die statistiek zegt genoeg over de kansen van vandaag...

'63 Lutonda in het veld voor Meijers.

'61 Houwen tikt afstandsschot Hancko uit de kruising. De reservedoelman redt knap.

'61 Paixao vervangt Minteh.

'60 Ivanusec op de lat!! De buitenspeler draait de bal van afstand op de lat.

'54 Houwen redt bij schot Gimenez. De keeper duikt de bal uit de hoek.

'54 Ivanusec ziet schot van de lijn gehaald worden. De Kroaat krijgt de bal van Ueda en werkt de bal langs Houwen. Van de Buijs houdt de bal echter van de lijn. Het blijft 0-0.

'46 De tweede helft is van start! Feyenoord gaat tegen de tien van RKC op zoek naar de openingstreffer.

'46 Ook RKC wisselt. Lelieveld gaat eruit voor Gaari.

'46 Ueda en Nieuwkoop komen in het veld. Beelen en Stengs blijven achter in de kleedkamer. Feyenoord gaat spelen met twee spitsen.

Ueda en Nieuwkoop lopen fanatiek warm. Het duo lijkt te gaan invallen in de tweede helft.

'45+6 Rust in Rotterdam. Scheidsrechter Van de Kerkhof laat het rustsignaal klinken. De brilstand staat nog op het scorebord in De Kuip, waar Feyenoord zich na de rode kaart van RKC-keeper Vaessen in een man-meer-situatie bevindt. 

'45+3 Kans voor Min. RKC speelt zich met 10 man toch naar een grote kans. Spits Min schiet echter naast.

'45 6 minuten extra tijd in de eerste helft. Het spel heeft even stilgelegen toen de VAR het rode kaart moment van Vaessen beoordeelde.

'42 Minteh heeft last van het hoofd na duel. 

'40 Hancko schiet vrije trap rakelings over. 

'38 Houwen neemt plaats onder de lat. De doelman komt het veld in. Cleonise is het slachtoffer van de rode kaart van Vaessen.

'37 De VAR heeft de situatie bekeken. De rode kaart voor Vaessen blijft staan.

'35 ROOD VOOR VAESSEN. RKC komt met tien man te staan nadat Vaessen de bal buiten het strafschopgebied redt met zijn arm. De keeper krijgt rood, maar gaat hevig in protest tegen die beslissing. 

'31 Kopbal Geertruida gered door Vaessen. Uit de corner kopt Geertruida richting goal, maar de RKC-doelman redt knap.

'28 Inzet Minteh wordt gekeerd. Feyenoord komt steeds dichterbij de openingstreffer.

'26 Vaessen iets eerde bij de bal dan Stengs. De RKC-keeper schat de situatie goed in en kan de bal wegsliden voor de benen van Stengs.

'25 Harde poeier van Hancko. Het schot van de Slowaak wordt gered door Vaessen.

'23 Lelieveld krijgt geel bij RKC.

'23 Minteh dichtbij. Minteh wordt vrijgespeeld voor het doel van RKC, masr stuit op doelmam Vaessen.

'20 Eerste schot RKC. Wellenreuter moet redding brengen op een poging van Cleonise.

'12 RKC heeft de bal. In de beginfase van het duel is het balbezit vooral voor de ploeg uit Waalwijk.

5' Inzet Gimenez van de lijn gehaald. RKC'er Meijers weet met een kamikaze actie een schot van Gimenez te redden met het hoofd.

1' AFTRAP! Feyenoord en RKC hebben afgetrapt in De Kuip.

• Verliespartij Twente. FC Twente heeft zondag in eigen huis verrassend verloren van FC Utrecht, waardoor Feyenoord verder kan uitlopen op de Tukkers. Bij winst op RKC wordt het gat vergroot naar 8 punten. 

• Opstelling RKC. Vaessen; Lelieveld, Adewoye, Van den Buijs, Meijers; Roemeratoe, Niemeijer, Oukili; Cleonise, Min, Lokesa.

• Rentree Timber en Geertruida. Quinten Timber en Lutsharel Geertruida keren zondag weer terug in de basiself van Feyenoord. Timber ontbrak tegen Sparta en AS Roma vanwege een hersenschudding, Geertruida moest de wedstrijden tegen de Romeinen laten schieten vanwege buikgriep.

• Basisplaats Ivanušec. Slot kiest tegen RKC voor Luka Ivanušec op de linkerflank. Igor Paixão neemt daardoor plaats op de bank.

• Opstelling Feyenoord. Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Ivanusec

Ziekenboeg. Slot hoopt vandaag een aantal spelers te zien terugkeren. "Voor Lutsharel Geertruida en Quinten Timber kwam AS Roma te vroeg, mogelijk is zondag voor hen wel haalbaar. Alireza Jahanbakhsh gaat de wedstrijd zeer waarschijnlijk niet halen, maar Santiago Gimenez kon invallen, dus gaan we er vanuit dat we over hem kunnen beschikken", aldus Slot vrijdag op de clubwebsite.

• Winactie! 1908.nl heeft in samenwerking met Staantribune magazine een winactie georganiseerd. Winnen? Volg, like en deel 1908 dan op Facebook!

• Goedemiddag Kameraden! Vandaag staat het vierde thuiswedstrijden op rij in De Kuip op het programma. De Rotterdammers ontvangen RKC. Wat gaan we doen vandaag? Voorspel de uitslag via de onderstaande reacties!

Delen

Reacties

Ik hou van onze wedstrijden die in de laatste minuten beslist worden.
Hoeveel toeschouwers waren er gister? 35000?
8 puntjes los. Mag aannemen dat cl veilig is.
Precies, zonder allerlei dwaze emo aankopen deze winter
Iedereen die zegt dat we vandaag weer slecht waren zou ik een afspraak bij de opticien aanraden. We hebben zo’n 30 schoten gehad waarvan 14 op doel. Er stond prime Neuer op doel en die werd vervangen voor prime Buffon. Als zij de bal niet konden keren was er nog een verdediger die de bal van de lijn kon halen of werden ze geholpen door de paal/lat.

Ik denk dat deze wedstrijd juist liet zien dat onze buitenspelers steeds beter worden en dat het gewoon aan een gebrek aan geluk ontbreekt.
De statistieken waren deze wedstrijd ook veel beter dan de vorige thuiswedstrijd tegen RKC en die wonnen we met 5-1
Afspraak gemaakt bij de opticien, jammer dat je niet je eigen mening mag hebben hier het is wat het is. We speelde zo traag maar we kunnen echt wel voetballen maar het komt er niet uit en dat mag je dan weer niet zeggen maar dat weerhoudt mij niet om gewoon te zeggen waar het op slaat. Oja ivanušec wordt steeds beter werd ook tijd hopelijk hebben we nu een beetje geluk voor de goal en dat we de juiste keuzes maken in de zestien.
Nee, meer een gebrek aan scorend vermogen, zoveel kansen en dan een verdedigend middenvelder die scoort...

Scoren is nu net zo moeilijk als in t stadion komen. t Gaat allebei over, alleen nog wanneer is de vraag//
Iedere keer lees ik dezelfde klacht, keeper is anders nooit zo goed maar stond tegen ons weer geweldig te keepen. Als dat een terugkerend thema is kan het natuurlijk ook iets te maken hebben met het afronden of de snelheid van de aanval. We hadden nu een aantal keren pech ,maar dat neemt niet weg dat we een bizar aantal kansen moet creëren om een doelpunt te moeten maken. Dit keer drie keer pech, maar ook geluk,want de rode kaart is discutabel,dus had ook zomaar niet gegeven kunnen worden. Voorsprong op nr drie is wel lekker,maar mooiste vond ik dat Ivanusec beter wordt.Had een paar heerlijke acties.
32 schoten, waarvan 14 op doel, twee ballen van de lijnen gehaald en een expected goals van 5.3. Laat we het er maar op houden dat het niet allemaal mee zat vandaag.
Klinkt voor velen misschien onlogisch maar sluit niet uit dat je tegen 11 man meer ruimte had gehouden om te voetballen. Nu was het de 16 dichtzetten en hopen voor RKC.

We mogen van geluk spreken uiteindelijk.

Ivanusec mooi lichtpuntje.
Oneens, je creëerde echt meer dan genoeg kansen. Twee ballen van de lijn gehaald, een bal op de lat en 32 schoten waarvan 14 op doel. Vorig seizoen won je met mindere statistieken met 5-1 van RKC. Het zat gewoon niet mee vandaag
Grappig dat Slot in de persconferentie exact zegt wat ik eerder hierboven stel. Maar je mag het daar uiteraard oneens mee zijn.

Sterker nog,
Wat jij zegt onderschrijft dat als je de ruimte krijgt om te voetballen dat met minder statistieken meer goals kan maken.

Dat dit niet gebeurt en vele ballen er niet in gaan is een op zich staand gegeven.

Maar volgens mij delen we iig blij te zijn met 3 punten. Denk dat ze daar bij Twente voor hadden getekend. 👍🏻
Niemand kan zeggen dat dit onverdiend was. We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd, en genoeg kansen gecreëerd. Iedereen heeft keihard gewerkt, en die goal moest gewoon vroeg of laat vallen. Als die wat vroeger was gevallen, was het waarschijnlijk wat leuker geworden. Maar ik vind dit voorlopig leuk genoeg.
PSV komt dichterbij..
Volgende week nog 3 punten inhalen.
Feyenoord deed alles wat je moet doen tegen 10 man, maar scoren blijft een probleem.
Er zat veel pech bij, maar moeilijk tot scoren komen is al een tijd een probleem. Het veldspel was weer goed.
Zonde van de energie die je erin moest stoppen. Maar prima aanvallen gezien en helaas prima keeperswerk.
Fijn dat Ivanusec goed tot z'n recht kwam vandaag, die jongen gaat ons toch enorm veel plezier opleveren zou je zeggen. Sauer erachter is ook een prima optie, dus Paixao lekker op recht laten staan en Minteh als wanhoopswissel, is geen basismateriaal.
Hangen en wurgen, compliment aan RKC, erg knap hoe die gasten bleven vechten.
Blij met de overwinning 8 punten voor op Twente.
3 punten zijn binnen we staan op 8 punten van Twente eigenlijk 9 met het veel betere doelsaldo. Dat geeft rust. Fijn dat we weer de 0 houden. En blij met Ivanusec langzaam aan komt hij eraan. Maar wat was het weer moeizaam helaas. Donderdag wacht een hele lastige pot tegen Roma uit. Nog steeds geen moeilijke uitwedstrijd in europa gewonnen onder Slot. Maar eens tijd! Niet kansloos maar je zult effectief moeten zijn om daar te winnen. Als je daar wint zal dat Feyenoord wel een enorme boost kunnen geven voor de rest van het seizoen! En laat GINI dan de beslissende maken want als hij de laatste wedstrijden zijn goaltjes had meegepikt dan was het allemaal zo slecht nog niet!
90 min lang onnodige energie verspeelt met het oog op donderdag tegen Roma
Wat een opluchting! Maar wat gaat het moeizaam. Maar goed, het gaat om de punten. Lijkt een geweldige zondag te worden.
Rare wissel. Ivanusec de beste en gevaarlijkste speler.
Ik hoop met alles in mijn leven dat RKC degradeert. Deze jongens komen niet om te voetballen
Onzin! Gasten lopen met 10 man. Niet meer dan logisch. Feyenoord mist gewoon kwaliteit om kleine ploegen weg te spelen. Fortuna, Volendam, RKC, Vitesse. Allemaal veel te moeizaam.
Dit is toch eigenlijk gewoon diep triest we hadden gvd al met 3 of 4 goals voor moeten staan
Al wordt het nog 1-0 dit is gewoon zeeeeer matig
Come on Feijenoord, tegen 10 man, met 2 spitsen en 8 punten afstand op tukkers in vooruitzicht! Het geluk van RKC is nu op. Vol gas vooruit!!!!
Geertruida moet eens in de spiegel kijken.

Snap verder niet dat je een koude keeper niet meer test met een afstandsschot de eerste 10 min erna.
Die kansen van RKC komen door Geertruida, die stond paar keer stil. Vaessen houd er natuurlijk paar geheide goals tegen en die verdediger van rkc had de mooiste redding. Ivanusec had paar redelijke acties, speel die maar meer aan.
Paixao voor Minteh en zelf zie ik graag nog Lingr komen die komt vaak goed voor de goal.
Toch wel een aantal spelers die het op 90% willen doen vandaag. Tempo ligt (weer) laag, nivo van afwerking is dramatisch. Elk schot op goal meters over.

Typerend was wel dat akkefietje met Geertruida en Hancko. Prima pass in de loop, maar nee, Lutsharel wil ‘m liever in stilstand ontvangen. Rustig aan opbouwen, tikkie breed tikkie terug.
Wat een wedstrijd kan weer in het rijtje van zware wedstrijden, hopelijk gaat het beter in de tweede helft.
De eerste 20 minuten maken duidelijk dat je deze wedstrijd niet op 80% kunt aanvangen. Je moet eerst 100% geven en pas bij rendement op 80% uitspelen.
Paixao zal worden gespaard voor Rome. Heel benieuwd wat Ivanusec kan brengen vandaag. Een goed optreden van hem zou erg fijn zijn. Een overwinning brengt plek 2 sowieso heel dichtbij.
Prima👍🏻

Paixão naar uurtje erin. Bij stabiel spel en voorsprong Ueda voor Giménez.
Het is weer druk op de wegen en rondom het stadion. FC Twente heeft 3 punten laten liggen vandaag. Hopelijk met onze steun dat we hier gebruik van kunnen maken. Jammer van het weer maar lekker pilsje erbij en de steun van al onze kameraden in de Kuip moet dit een mooie wedstrijd worden . Succes 🍀 Feyenoord en kameraden!🍺
Niet verkeerd om paixao wat rust te geven, die kan er altijd nog inkomen. Minteh kan je niks over zeggen, totaal onberekenbaar.
Timber en Geertruida en Gimenez terug prima
Twente heeft verloren dus vandaag goede zaken doen en die overwinning over de streep trekken…

Força Feyenoord!

♥️🤍
🖤🖤
Minteh vervangen door Paxao en je hebt de beste opstelling
Paixao laatste tijd erg sterk en wordt nu op de bank gezet?
Heb eerder het idee dat ze hem wat rust geven voor komende week. Zal er waarschijnlijk in de tweede helft gewoon inkomen.