slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Ik beoordeel Gimenez niet alleen op de goals die hij maakt"

Stan

Arne Slot blikte voorafgaand het duel met RKC bij ESPN vooruit op het treffen met de Waalwijkers.

Timon Wellenreuther doet het naar behoren als vervanger van Justin Bijlow. De geblesseerde doelman zal zich bij zijn terugkeer dus weer moeten bewijzen, zegt Slot."Wat voor hem geldt, geldt voor elke speler. Ze moeten wel vorm en kwaliteit laten zien. Dus als je na een blessure terugkomt, moet je dat ook eerst weer laten zien. Alvorens de trainer die keuze weer maakt.”

Tegen RKC keren Quinten Timber en Lutsharel Geertruida terug in bassis. Kunnen zij de hele wedstrijd volmaken? "Dat hangt van de speler zelf af en ook van de wedstrijd. Hoe zwaar is de wedstrijd? Hoe intensief? Hoe zijn ze door die week gekomen waarin ze wat minder getraind hebben. Dus aan de voorkant verwachten we wel dat we ze moeten wisselen, maar je weet maar nooit hoe de speler zich in de wedstrijd voelt.”

Slot hoopt dat Santiago Gimenez, die vandaag weer in de basis begint, zijn vertrouwen terug kan winnen. “Ik denk dat het vooral helpt als hij weer een goal maakt. Maar ook benoemen dat ik hem niet alleen maar beoordeel op de goals die hij maakt, maar ook het werk dat hij verzet in het elftal. En dat, of hij nu wel of niet scoort, Feyenoord de afgelopen weken heel veel wedstrijden gewonnen heeft. Dat is waar hij naar moet streven: dat wij als Feyenoord, wedstrijden winnen. Het draait niet alleen om de goals van Santiago Gimenez."

"Ik vind het ook fijn als hij gaat scoren", gaat de trainer verder. "Niet alleen hij, want je hebt een spits om te scoren. Het is inderdaad ook al een keer gebeurd, dat ik hem al zijn goals heb laten zien. En dan zeg ik dat iedereen kan praten dat hij uit vorm is, maar als je zoveel goals kan maken en eer zijn een aantal wedstrijden waarin je een keer niet scoort, dan is dat heel normaal voor spitsen als ze af en toe niet scoren. Helemaal als je zoals ons zoveel zware tegenstanders hebt getroffen."

Tenslotte legt Slot zijn keuze uit voor Ivanusec in de basis ter faveure van Paixao. "Igor heeft het de afgelopen weken echt heel goed gedaan. Maar we moesten ook elke keer op hem terugvallen, omdat wij vonden dat de alternatieven op dat moment niet echt lekker in vorm waren. Ik denk dat we allemaal hebben kunnen zien dat Luka twee goeie invalbeurten achter de rug heeft, dus vinden we dit het moment om hem van de start te laten beginnen. Met als mooie bijkomstigheid dat Igor dan een keer niet hoeft te starten."

Delen

Reacties

Nog geen reacties