jahanbakhsh

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Hopelijk gaat deze mentaliteit ons helpen prijzen te winnen"

Van de redactie

Alireza Jahanbakhsh was zondagmiddag de gevierde man in De Kuip. Als invaller wist de Iraans international zijn stempel op de wedstrijd te drukken met twee goals. In gesprek met Feyenoord TV geeft de aanvaller van de Rotterdammers aan vooral blij te zijn voor de Feyenoordsupporter.

Al tijdens het warmlopen werd Jahanbakhsh toegezongen. "Ja, ze staan sowieso altijd achter ons. Sinds ik hier ben gekomen zijn de thuiswedstrijden echt een ander gevoel. Ik weet hoe belangrijk het is voor de mensen hier. Met name dit seizoen nu we bovenaan staan. De supporters in de thuis- en uitwedstrijden is gewoon geweldig om te zien."

Dat de Rotterdammers nu bovenaan staan is geen extra druk volgens de aanvaller. "Nee, we bekijken het gewoon wedstrijd voor wedstrijd. Tuurlijk, het is een van de moeilijkste dingen om de eerste plek te behouden, maar ik denk dat wij genoeg kwaliteiten hebben om eerste te blijven. Het is een lang seizoen en we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, maar we gaan altijd voor de winst."

Feyenoord wist vele schoten op het doel van PSV te vuren, maar de goals vielen pas laat. "Ongelofelijk, ik heb net gehoord dat we 35 keer geschoten hebben en PSV vijf of zes keer. Ik heb het gevoel dat wij twee punten hebben weggegeven. De invallers deden het vandaag goed denk ik, maar wij hebben ook genoeg kwaliteit buiten de eerste elf." 

"De eerste helft hadden we denk ik het gevoel dat wij op ieder moment de kansen konden creëren. Na de rode kaart gingen we pas echt volle bak. De mentaliteit die in dit team zit is ongelofelijk. Na de 2-2 wilde ik nog juichen, maar dacht nee. We moeten doorgaan. Hopelijk gaat deze mentaliteit ons helpen om prijzen te winnen," aldus de doelpuntenmaker.

Woensdag wacht het bekerduel in eigen stadion tegen N.E.C. "We moeten weer volle bak. We willen zo ver mogelijk komen in alle drie de competities," sluit Jahanbakhsh af.

Delen

Reacties

Zo leg ut! Geen woorden maar daden!!!
Ik vind de reacties bij dit forum soms wel typisch.
We missen kwaliteti. Het is alemaal niet zoveel

Met nog 14 wedstrijsen te gaan hebben we pas 1x verloren en meer doelpunten gemaakt dan de ploeg met volgens kenners de beste apits van de eredisiw, AZ.
Dan moeten we toch wel iets goed doen toch?

Ik wilde maar eens beginnen met een glas halfvol opmerking kameraden 😁
Allemaal achterlijke zure zeikgleuven die liever vijfde als eerste staan.
Ali en Dilrosun ontlopen elkaar niet veel, maar houden elkaar zo te zien wel goed scherp. Ze maken het Slot lastig om een definitieve keuze te maken. Eigenlijk gewoon zoals het hoort dus. Al zouden we natuurlijk liever iemand hebben, die wekelijks de pannen van het dak afspeelt en onomstreden is. Maar dat is nu even niet.
Met de mentaliteit is niks mis, met de kwaliteit voorin des te meer. Ali scoort nu twee keer maar was tegen 020 zwaar ***. Ze zijn allemaal zo wisselvallig als de pest.
Jahanbakhsh moet gewoon in de basis staan, hij mag dan niet altijd scoren, hij zorgt wel altijd voor dreiging. Zijn ervaring en rust in het spel zorgt ervoor dat het voetballend gewoon beter gaat. Hij is veel beter in combinatie spel en heeft veel meer inzicht dan dilrosun of paxiao. Als hij zijn vorm qua scorend vermogen ook vast kan houden hoort hij gewoon een vaste basisspeler te zijn. Desnoods zet je dilrosun op 10, timber heeft voor mijn gevoel niet het loopvermogen om het druk zetten, dat bij die positie hoort, vol te houden.
Laten we het idd hopen!
Om de moed erin te houden poste ik op deze site een paar dagen geleden bij het bericht van de blessure van Szymanski de suggestie om Jahanbakhsh als zijn vervanger op te stellen.
Na zijn optreden van vandaag (qua tijd beperkt, ik geef het toe) vraag ik me af of dit idd niet een uit te proberen optie is.
In dat geval wordt Slot wel gedwongen tot een keuze tussen Timber en Wieffer en ik kan me voorstellen dat hij dat graag nog even uitstelt, maar ik vond de dreiging van Alireza opvallend groot en het rendement is natuurlijk top.
Ali op 10 is niet handig. Ali als invaller is vaak wel belangrijk.
Eens vind hem in de bassis te veel de bal verliezen maar hij heeft een enorme drijf waar door hij heel goed het verschil kan maken
Als hij er speelt heb je, vergelijkbaar met Szymanski weer een aanvallende middenvelder die in het 16-metergebied en weet wat hij daar moet doen. Dat is met Timber, eerder allrounder a la Vilhena dan aanvallende middenvelder, véél minder het geval. En hij heeft de conditie om 90+ te spelen dus is er geen enkel reden om hen vooral als invaller te gebruiken.