slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Vandaag leek het een dag te worden dat het niet zou lukken"

Twan1908

Feyenoord speelde vanmiddag 2-2 gelijk in de topper tegen PSV Eindhoven. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers een 0-2 achterstand in het laatste kwartier om te buigen. Arne Slot blikt bij ESPN terug op een chaotische wedstrijd.

Slot is na afloop teleurgesteld in het resultaat, maar is trots op de strijdlust van zijn ploeg. "Als de tegenstander twee keer in de 16 komt en dan twee ballen binnen schiet, en je dan nog zo terug kan komen. Dan is dat wel echt mooi. Vandaag leek het een dag te worden dat het niet zou lukken, des te knapper dat ze er maar in bleven geloven."

De vraag of Feyenoord een overwinning had verdiend laat de trainer in het midden. "Dat wil ik niet zeggen. Dat is altijd moeilijk in het voetbal, wanneer verdien je het om te winnen. Het is niet heel handig als je tegen een PSV wat graag op de counter speelt op 1-0 achterkomt. Dan speel je ze in de kaart." Daarbij had Feyenoord de pech dat de Eindhovenaren hier heel klinisch in waren. "Je wil graag meer rendement halen. In dat geval kijk je met jaloezie naar PSV." 

Waar het spel in de eerste helft chaotisch was, zette Feyenoord de tegenstander in de tweede helft vast. "We hebben amper iets weggegeven, in topwedstrijden is dit hoe je wilt spelen: Niks weggeven, wedstrijd domineren, heel veel kansen krijgen, alleen dan met een ander resultaat."

Alireza Jahanbakhsh was met zijn twee doelpunten de belangrijke man. De Iraniër kon niet op een basisplaats rekenen, en deed dit dus vanaf de bank. "Het komt niet als een complete verrassing dat hij er vandaag twee binnen schiet, maar het gaat constant ook met mindere wedstrijden. Ik vond hem vorige week heel matig spelen. Het ligt bovendien dichtbij elkaar op die posities."  

Delen

Reacties

Prima teamprestatie, helaas onvoldoende effectief gezien aantal mogelijkheden en kansen hadden we kunnen winnen. Laatste wedstrijden wel beter dan de tegenstander maar wel maar 3 keer gelijkspel behaald, kost 6 punten.
We gaven eindelijk nuttige voorzetten vanaf de flanken vandaag, wat resulteerde in het creëren van grote kansen waar het de voorgaande wedstrijden flink aan stokte. Met iets meer geluk scoor je daar gewoon minimaal 2x uit. Helaas niet de 3 punten, maar nog steeds koploper en alles in eigen hand.
Opzich als je bedenkt dat drie sterkhouders er niet zijn en timber net terug komt denk ik dat je best tevreden mag zijn. Snap alleen niet dat hij jahanba niet gewoon laat beginnen gaat altijd dreiging van uit. Goed dat is kwestie ook van smaak denk ik
Elke week is er weer iemand anders belangrijk voor ons, ondanks dat er niemand in topvorm lijkt te zijn.
Vind dat Wieffer al sinds tegen Zwolle het beste in het veld is van feyenoord.
Klopt, met hem loopt alles een stuk vloeiender. Maar er zijn er wel meer sterk bezig natuurlijk. Alleen onze aanvoer naar de spits moeten we nog iets swingender zien te krijgen ;-)
Geertruida en Pedersen speelden zeer sterk. Geertruida al langer trouwens. Kokcu was minder vandaag. Leek in het stadion geen goede wedstrijd. PSV was effectiever.
Klopt, zolang Pedersen zijn rushes maakt zonder de bal te verspelen, is hij gewoon een goeie. Geertruida heeft Trauners plek geruisloos overgenomen.
Idrissi was wat bruikbaarder dan Paixao vandaag. Misschien tegen meer verdedigende teams laten staan. Igor heeft meer ruimte nodig om in het kunnen voetballen.
Misschien in die midweekse bekerwedstrijd tegen NEC wat andere spelers een kans geven.
Kökcü had bv. ook een kleine blessure. Keertje rust geven kan geen kwaad.
Voor je nog meer langdurig geblesseerden hebt.
Vrees dat Kokcu enige onmisbare pion is, die kun je niet missen.
Moet ook te doen zijn. Natuurlijk is hij goed, maar er gaat ook nog genoeg fout. Trauner, Timber, en Szymanski leken ook allemaal onmisbaar. Maar bij Feyenoord is er geen eentje zo goed, dat hij onmisbaar is. Dit was bv niet de eerste tegentreffer die we krijgen na balverlies van Orkun.
Staat ook op scherp qua gele kaarten.
Dus zal binnenkort ook een keertje moeten ;-)
Ook als paixap ruimte heeft komt hij zijn man niet voorbij.. ik sterk me maar aan de gedachte dat sinisterra om 2 seizoenen nodig had