alireza

VK Sportphoto

Europees

Jahanbakhsh: "Morgenavond winnen, en dan met vertrouwen naar Ajax toe"

Moreno

Alireza Jahanbakhsh zat voorafgaand aan het terugduel met Shakhtar Donetsk bij de persconferentie. De Iraniër vertelde over onder meer de reeks van vorig seizoen in de Conference League, in hoeverre dat lijkt op de huidige Europese serie en hoe belangrijk deze week is. “Eerst morgenavond winnen. Als dat lukt, gaan we met vertrouwen naar Ajax toe.”

De rechtsbuiten blikte even terug op het vorige seizoen. “Dat hadden we aan het begin natuurlijk nooit verwacht. De kwalificatie ging nog moeizaam, maar hoe we er toen doorheen zijn gekomen was geweldig. Dat hielp ons om vertrouwen te krijgen als team”, vertelt hij. “We stonden er iedere wedstrijd. Dit seizoen doen we eigenlijk hetzelfde. Dat was niet makkelijk met al die vertrekkende spelers”, erkent Jahanbakhsh.

“Dat doen we ongelooflijk goed, samen met de technische en medische staf. Hopelijk kunnen we weer zo ver komen, maar we blijven het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.” Of dit seizoen eigenlijk nog knapper is, omdat Feyenoord in een competitie hoger zit, kan hij niet zeggen. “Ook vorig jaar speelden we tegen goede teams, en nu tegen een sterk Shakhtar. We hebben het uit erg goed gedaan, maar nu hebben zij drie of vier spelers terug. Gelukkig spelen we thuis en hebben we een geweldig publiek achter ons, maar als we willen winnen moeten we er met dezelfde mentaliteit ingaan.”

Ook werd de 67-voudig Iraans international gevraagd of dit nu de week van de waarheid is, met eerst Shakhtar en vervolgens Ajax. “We benaderen deze week qua voorbereiding precies hetzelfde als normaal. We praten in de groep nog helemaal niet over de wedstrijd van zondag. Of dat moeilijk is? Het is zeker niet makkelijk, omdat we weten wat er dan op het spel staat. Eerst morgen winnen, dan kunnen we daarna vol vertrouwen naar zondag toewerken.”

Het Feyenoord van dit seizoen wordt gekarakteriseerd door de vele wisselingen ten opzichte van vorig seizoen. Zeventien vertrekkende spelers en bijna net zoveel nieuwe, hoe pak je dat aan? Jahanbakhsh: “De band binnen de groep is misschien zelfs nog beter dan vorig seizoen. Er kwamen veel buitenlandse jongens, wat niet altijd makkelijk voor ze is. Ik kwam zelf op mijn negentiende uit Iran naar Nederland. Ik weet hoe het is om naar een nieuw land te komen. Ik probeer ze dagelijks te helpen, niet alleen op het veld. Zo kunnen we de jonge jongens nog beter maken.”

Delen

Reacties

Wil je met vertrouwen afreizen zondag MOET het echt beter dan de laatste wedstrijden, onzinnige goals worden geïncasseerd en voorin komt het maar moeilijk tot scoren.

Maar zoals je zegt wedstrijd voor wedstrijd dus eerst maar eens zien Europees te overleven, al ga ik er graag morgen uit als we dan zondag winnen 🤪
Als we gewoon donderdag winnen en zondag gelijk dan maakt het me he-le-maal niets uit hoe we aan de punten zijn gekomen.