alireza

Jahanbakhsh wint oefeninterland in aanloop naar Azië Cup

Karst

Alireza Jahanbakhsh heeft vanmiddag met Iran een oefeninterland met 2-1 gewonnen van Burkina Faso. De 30-jarige Feyenoorder stond met de aanvoerdersband om zijn arm aan de aftrap en werd na 45 minuten spelen naar de kant gehaald. Jahanbakhsh was niet betrokken bij doelpunten. Dinsdag 9 januari oefent Jahanbakhsh met Iran nog tegen Indonesië, waarna het avontuur in de Azië Cup zal starten voor Iran. De Iraniërs spelen hun eerste wedstrijd van het toernooi op 14 januari tegen Palestina.

Iran was voorafgaand aan het oefenduel de favoriet tegen Burkina Faso. Ondanks deze favorietenrol kwamen Jahanbakhsh en zijn ploeggenoten op een 0-1 achterstand via Mohamed Konate. Vlak voor rust bracht de Iraanse spits, spelend voor FC Porto, Mehdi Taremi, Iran op gelijke hoogte. De teams gingen rusten met een 1-1 stand. Dit was voor de coach van Iran ook meteen het moment om zijn volledige basisopstelling te wisselen voor elf nieuwe spelers. Zo bleef dus ook Alireza Jahanbakhsh achter in de kleedkamer. Ook zonder de Feyenoorder wist Iran te winnen. In de 69e minuut scoorde Omid Ebrahimi de 2-1. Dit was meteen ook de einduitslag.

Iran start de Azië Cup op 14 januari met een wedstrijd tegen Palestina. Daarna zal Iran het in de groepsfase ook nog opnemen tegen Hong Kong en de Verenigde Arabische Emiraten. Het doel voor de Iraniërs is om bij de beste twee te eindigen. Deze posities geven recht op een plek in de volgende ronde van het toernooi.