opendag-jim-breeman-sports-photography-163

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Wieffer: "PSV kan zomaar een inkakker krijgen"

Karst

Mats Wieffer, de 24-jarige middenvelder uit Borne, is inmiddels onmisbaar geworden in de basisopstelling van Feyenoord. Deze basisopstelling dwong hij vorig jaar halverwege het seizoen af. Hij behaalde het landskampioenschap in mei, maakte in die periode zijn debuut als international, en zijn naam wordt nu regelmatig in verband gebracht met vooraanstaande internationale clubs. Op het trainingskamp in Marbella ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft verscheen Mats Wieffer voor de camera van RTV Rijnmond. 

Mats Wieffer zit de laatste weken goed in zijn vel. Het is al vaker over de pijlsnelle ontwikkeling van de voetballer uit Borne gegaan, maar daar is hij zelf minder mee bezig. "Het gaat allemaal maar door, je blijft doorspelen, met veel wedstrijden. Met ups-and-downs, maar het gaat over het algemeen vrij goed, vind ik. Ik heb in een korte periode veel bereikt. In het begin van het seizoen was het iets minder, maar daar ben ik goed bovenop gekomen." 

Buitenlandse interesse
Dat Mats Wieffer in de schijnwerper staat van grote Europese clubs is al langer bekend, zo weet ook Mats Wieffer zelf. "Natuurlijk is het prachtig als je hoort dat die clubs interesse tonen. Vorig jaar rond deze tijd stond ik nog niet eens in het veld, maar het voelt nu alsof ik al lange tijd meespeel. Ik heb al veel fantastische ervaringen mogen beleven." Door de fantastische ontwikkeling die Mats Wieffer maakt is een zomerse transfer niet uitgesloten. Zal hij na de zomer nog steeds voor Feyenoord spelen? "Op dit moment denk ik daar niet over na; ik ben tevreden bij Feyenoord, zoals ik al meerdere keren heb aangegeven. We zullen zien wat de zomer brengt, maar ik voel me op mijn plek bij Feyenoord. Mijn doel is om het EK te halen en met Feyenoord het maximale te bereiken. We hebben nog voldoende doelen om voor te strijden, aldus een gelukkige Wieffer die bij Feyenoord op zijn plek zit."

Zelfkritisch
In de aanvangsweken van het seizoen beoordeelde hij zichzelf kritisch na enkele mindere wedstrijden, een zelfkritiek die volgens zijn trainer Arne Slot als te streng werd beschouwd. Zelfs na de nederlaag in de Champions League tegen Celtic was de middenvelder meedogenloos en gefrustreerd. "Ik ben zeer fanatiek, dat zit me soms in de weg," legt hij uit. "Als ik een mening heb, uit ik die. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Aan het begin van het seizoen had ik niet moeten zeggen dat ik niet goed in mijn vel zat; dat werd uitvergroot. Daar kan ik van leren. Maar ik ben de enige die er last van heeft, ik betrek niemand anders erbij. Niemand heeft eronder geleden, alleen ik. In de Champions League verspeelden we wedstrijden door standaardsituaties. Volstrekt onnodig. Hierdoor leek het alsof we zwak waren en de situatie niet aankonden. Maar als je naar de statistieken kijkt, bevinden we ons in de top-10 of zelfs top-5."

Inkakker PSV
Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar toch is de achterstand op koploper PSV al tien punten, een groot gat. Maar Wieffer houdt hoop. "Om nog kans te maken op het kampioenschap in de Eredivisie moeten we naar mijn inschatting alles winnen. PSV kan in een dip raken na een verliespartij, wellicht zelfs door een snelle rode kaart; het blijft altijd mogelijk. Maar voor ons geldt de opdracht om alles te winnen. Het is haalbaar, maar het zal zeker uitdagend worden."

Bekijk het hele interview met Mats Wieffer op de website van RTV Rijnmond.

 

Delen

Reacties

Dat is wel te hopen, maar ik vrees van niet.
Als psv verliest dan moet feyenoord gewoon toe slaan. en als we paar toppers halen deze winter dan hou je de scherpte erop en kan je zomaar toch eerste staan zou mooi zijn.
Wij hoeven geen toppers te halen. Die hebben we al Is Heelaas alleen nog niet goed te zien.
Ben het niet helemaal eens ik denk dat beelen en van den belt best potentie hebben maar is voor de toekomst heb ik geen probleem mee. Maar je heb zechiel en milambo ook al voor de toekomst dan blijft er weinig over met spelers die het nu moeten laten zien en dat zie ook als slot gaat wisselen. Had verwacht dat we gingen uitbreiden kan nog maar we hebben ook al 35 miljoen uitgegeven maar iedereen kan zijn eigen mening hebben ik hoop dat jij gelijk heb dan kunnen we er achteraf nog om lachen.
Ik vindt wel sterke concurrentie heel belangrijk.
Dat maakt elke speler beter.
En als je regelkamer een ander start houd je iedereen goed scherp.
Bv Ueda Ipv Geminez basis. Al Santi ff wat minder is zoals de laatste weken.
Dan kunnen we ook zien wat ueda kan laten zien vanaf de start. Laten we hopen dat ze snel mee kunnen draaien met het elftal zal mooi zijn.