yv21121506006

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over winterse transfer: "Zoeken naar een speld in een hooiberg"

Karst

Feyenoord is tijdens de winterstop neergestreken in het zonnige Marbella. Het zesdaagse trainingskamp dat in het teken staat van conditietraining en verbetering van het positiespel ging voor hoofdtrainer Arne Slot anders dan vooraf gehoopt. Eerder deze week blesseerde de trainer zichzelf tijdens een potje voetvolley. Vandaag ging Slot in gesprek met ESPN over winterse transfers, de mentale weerbaarheid van zijn ploeg én een gescheurde kuitspier.

Winterse transfermarkt
Het lijkt aanzienlijk moeilijker te worden om zaken te doen op de winterse transfermarkt. Volgens Slot houdt Feyenoord zijn voelsprieten gericht op mogelijke versterkingen, maar "het lastige voor Feyenoord is dat het vrijwel onmogelijk is om ons te versterken". Slot licht toe: "Ik doel niet op het aantrekken van goede spelers die over een halfjaar wellicht een versterking voor ons zijn, want dat is het afgelopen jaar constant gebeurd. Of het nu Stengs, Hancko, Wieffer of Timber is, ik kan ze allemaal opnoemen. Spelers die in de eerste wedstrijden niet direct impact hadden, maar later van onschatbare waarde bleken. Als we een speler willen aantrekken die ons vanaf dag één versterkt, brengt dat een bepaald salarisniveau met zich mee. En dat is nog steeds niet binnen het bereik van Feyenoord. Dus zijn we afhankelijk van een speler die bereid is aanzienlijk in te leveren om wellicht deel te nemen aan het EK. Dat is een beetje als het zoeken naar een speld in een hooiberg."

Op dit moment zijn er nog geen concrete ontwikkelingen op het gebied van inkomende transfers. Er is wel interesse in spelers van Feyenoord, waarbij Javairô Dilrosun naar verluidt tijdelijk de overstap kan maken naar het Italiaanse Lecce. "Het liefst zou ik zien dat ze allemaal blijven, omdat ze allemaal van waarde zijn geweest. Of het nu Dilrosun, Van den Belt of Beelen betreft. Een speler moet echter wel bereid zijn zijn rol te accepteren, en die indruk heb ik bij al deze jongens. Maar als ze naar me toe komen en aangeven dat ze zich niet meer kunnen motiveren, moeten we naar een oplossing zoeken. Dat is tot nu toe bij niemand het geval geweest. Dus mijn verwachting is nog steeds dat deze spelers zullen blijven."

Mentale weerbaarheid selectie
Feyenoord heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een achterstand van tien punten op PSV in de Eredivisie. Desondanks is Slot niet met een teleurgesteld gevoel de winterstop ingegaan. Slot verklaart: "Dit komt vooral doordat we de laatste wedstrijd tegen Heracles hebben gewonnen en ook in de beker tegen Utrecht zegevierden. Het afgelopen halfjaar was een periode waarin we mentaal flink op de proef zijn gesteld. Het verliezen van vier van de zes Champions League-wedstrijden en telkens drie dagen later weer moeten spelen, is zwaarder dan wellicht wordt ingeschat. Er zijn genoeg voorbeelden van teams die veel verliezen in de Champions League en daarna in de competitie langzaam wegzakken. Dat is ons niet overkomen."

"Bovendien moesten we telkens de wedstrijden ingaan met het besef dat we ons geen fouten konden veroorloven, gezien de ruime voorsprong van PSV en het feit dat zij vaak eerder speelden dan wij. Het is dus mentaal gezien een uitdagend jaar geweest, maar de spelers zijn hier met vlag en wimpel doorheen gekomen. Tegelijkertijd hebben we aan het begin van het seizoen in de eerste twee wedstrijden punten laten liggen. Thuis gelijk tegen Fortuna en uit bij Sparta, omdat we toen nog niet alles op orde hadden en op zoek waren naar de juiste opstelling. Dat heeft ons punten gekost. Normaal gesproken doet dat geen pijn, maar met een ploeg die zeventien wedstrijden op rij wint, voelt dat wel anders."

Kuitblessure
Vandaag toonde zich een opmerkelijk tafereel op het trainingskamp van Feyenoord: trainer Arne Slot verscheen op het trainingsveld met een brace om zijn voet. Eerder deze week liep hij een kuitblessure op tijdens een potje voetvolley, waardoor hij nu geblesseerd aan de zijlijn staat. Slot licht toe dat het zijn kuitspier is die is gescheurd. "Misschien had ik iets te veel praatjes en verdiende ik straf. Ik blijf nog steeds denken dat ik fit ben, hoewel dat waarschijnlijk niet het geval is. We hadden met Etiënne Reijnen en Leigh Egger gewonnen van Quinten Timber en twee andere jongens. Bij de lunch zei ik nieuwsgierig te zijn wie er van ons zou winnen bij punt twee. Echter, al bij het tweede punt was het voorbij en scheurde mijn kuitspier. Zo krijg je straf voor een te bijdehante opmerking," aldus Slot. "Gelukkig heb ik zeer competente assistenten die al veel veldwerk verrichten. Bovendien is de groep niet nieuw voor elkaar. Ze zijn vertrouwd met de oefeningen. Hoewel ik me de komende week niet zo snel kan voortbewegen, ben ik wel aanwezig op het veld. Ik verwacht daarna weer normaal te kunnen wandelen."

Aanstaande zaterdag sluit Feyenoord het trainingskamp in Marbella af met een oefenwedstrijd tegen Mainz. Hierna zal de 27-koppige selectie van Arne Slot terugkeren naar Rotterdam om zich te voorbereiden op de tweede helft van de competitie die voor de Rotterdammers op 14 januari hervat zal worden met een thuiswedstrijd tegen NEC.

 

Delen

Reacties

Ik hoop dat Feyenoord leert van de mislukte winters windows uit het verleden. Dit heeft louter en alleen (dure) misperen opgeleverd. Denk aan bijv. Bozenik, Pratto, Wälemark, Hendrix, Basset of bijvoorbeeld Kasanwirjo. Het is kennelijk een hele moeilijke window en dan kan je beter je geld in je zak houden. Om nu weer een buitenspeler te halen (hoeveelste zou dit dan worden in tijdperk Slot?) of weer te kijken naar een RB of RVC waarvan alleen al in het laatste jaar 3 spelers voor zijn aangetrokken, lijkt mij eerder kapitaalvernietiging dan een kwaliteitsimpuls.
Tja, onder leiding van Slot een recordbedrag van 40 miljoen uitgegeven, geen één aankoop die het verschil maakt en nu zit je met de problemen
Daar komt het wel op neer plus de salarissen.
Sjonge, gaat het zo ongelofelijk slecht de laatste tweeënhalf jaar? Misschien toch masr fan van Ajax worden dan?
Stengs maakt wel degelijk verschil.
En er zijn ook spelers met potentie bij gekomen. Maar zoals beschreven kunnen we directe versterkingen gewoonweg niet betalen doordat het salaris wat daarbij hoort te hoog is.
i
Sommigen supporters klagen alleen maar en verdiepen zich nergens in.
Had je liever gehad dat hij niet was gekomen? Hou toch op, hij en DtK hebben fantastisch werk geleverd.
Niet elke transfer kan een voltreffer zijn,kijk anders ff naar de waarde op het veld vlak voor Slot kwam en nu
Sommige jongens hebben ff de tijd nodig zich aan te passen
Was Timber vorig jaar zo goed?
Denk dat die peoblemen wel meevallen,en je een flinke transferwaarde op het veld heb staan
Te Kloese en Slot gaan zich keurig houden aan de doctrine van Van Geel: aan- en verkopen doe je in de zomer en bij hoge uitzondering in de winter.
Lanmers nog een optie als 3e spits en tijdelijk 2e?
Ik vindt het geen gek idee want slot wilde een speler die wat ouder is en ervaring heb en is tijdelijk. Geen gekke gedachte of de scouting heeft al iemand we zullen zien.
Lammers de "spits" die de laatste 4 jaar in totaal 11 keer heeft gescoord? Dat is alles behalve een versterking.
Ik ben benieuwd hoe Slory het doet op het trainingskamp. Het afgelopen jaar heeft hij echt stappen gezet en het zou mooi zijn als hij toch weet door te breken bij ons (wel verlengen dan)
Mike Tresor verpietert bij Burnleu
Is verhuurd met een verplichte optie tot koop bij burnley. Weet niet hoe dat zal werken en ook in de zomer wil burnley dan het zelfde bedrag hebben weet niet of feyenoord dat kan.
18 miljoen las ik, dat zal lastig zijn voor ons cluppie
Eens. Ik verwacht dat giminez nog vertrekt. Dan mag er wel een spits bij
Oftewel er komt niemand, jammer
Vorig seizoen kwam ook alleen kasanwirjo als er zulke spelers worden aangetrokken dan heb ik liever helemaal niemand er bij. En dit verbaasd me ook niet ik hoop nog steeds op twee aanwinsten dan heeft Dennis te kloese zijn record te pakken in de wintertransferwindow.🤣🤣🤣