vivianne-miedema

VK Sportphoto

Vrouwen

"Je weet het nooit in het voetbal, maar ik sta er zeker voor open"

Van de redactie

Vivianne Miedema is haar hele leven al gek van Feyenoord. De spits van het Nederlandse Vrouwenelftal, momenteel herstellende van een zware knieblessure, hoopt in haar carrière nog eens voor de Rotterdamse club te spelen.

“Qua clubliefde en qua fan zijn wil ik zeker nog wel een keer, als het uitkomt, in Nederland bij Feyenoord voetballen”, zegt de huidige topspits van Arsenal in de podcast Football is Life. Miedema wil die stap alleen zetten wanneer zij nog iets kan bereiken in Rotterdam-Zuid. “Ik wil het wel op een manier doen, dat ik ook echt nog van toevoeging kan zijn. Niet dat ik als routinier aankom, die eigenlijk misschien één wedstrijd in de maand kan voetballen”.

Of het juiste moment voor een overstap een keer komt, vind Miedema lastig in de schatten. “Het ligt wel in de planning. Maar je weet het nooit in het voetbal. Je moet gewoon kijken of op een bepaald moment de goede timing komt. Als die er wel komt, dan sta ik er zeker voor open. We gaan het zien.”

De topscorer aller tijden van Oranje uitte onlangs nog in het Algemeen Dagblad haar liefde voor Feyenoord. “Het is heel mooi dat het nu zo goed gaat. Zoveel succes heb ik in mijn leven nog niet meegemaakt. Maar ik hoor niet bij de groep mensen die nu extra trots is op Feyenoord. Supporter ben je ook in slechte tijden.”

Delen

Reacties

Het talent droop er al vanaf op Sportpark de Bentincksdijk in Hoogeveen waar ze tijdens wedstrijden van het eerste van HZVV naast en voor de tribune zat te voetballen, vaak met haar broer Lars (die ook de profs heeft gehaald uiteindelijk). Die gaf ze toen wel eens voetballers. En vaak in een Feyenoord-shirt. Mooi om te zien dat ze het zo ver heeft geschopt en wat zou het mooi zijn voor haar (en Feyenoord V1) om haar ooit eens in het rood wit te zien van 'haar' club.