regi-blinker

Nieuws

Regi Blinker: "Ik mik op twee prijzen en hopelijk drie"

Van de redactie

Oud-Feyenoorder Regi Blinker heeft vertrouwen in de goede afloop van de competitie. “Zelfs vanuit de Ajax-hoek hoor ik dat Feyenoord kampioen wordt”, zo zegt hij bij RTV Rijnmond

“En als ze kampioen worden, dan is dat terecht. Ze hebben een constante lijn laten zien. Ik was heel benieuwd naar die reeks met onder andere Shakthar en Ajax, maar daar zijn ze goed doorheen gekomen. Nu gaan we richting het kampioenschap, waarbij we moeten hopen dat ze niet te veel steekjes laten vallen. Want er zijn ook blessures. Maar ik verwacht straks wel op de Coolsingel te staan”, aldus de voormalig buitenspeler die met Feyenoord vier KNVB Bekers won en landskampioen werd in 1993.

Onderweg naar een eventuele landstitel wacht allereerst Sparta. Blinker kan lastig inschatten wat voor wedstrijd dat gaat worden. “Je verwacht wel dat Feyenoord wint, maar Sparta is in goede doen. Ze hebben een goed team. Alleen het vertrouwen bij Feyenoord is zo groot”.  

Volgende week woensdag wacht daarna Ajax, in de halve finale van de KNVB Beker. Blinker verwacht wederom een gevecht tussen de twee aartsrivalen. “Ajax zal gebrand zijn op een resultaat. Het zal weer een mooie strijd worden, al denk ik dat Feyenoord wint.” De oud-Feyenoorder heeft sowieso groot vertrouwen in het huidige elftal. “Ik zie wel gebeuren dat ze twee prijzen winnen. Europees kan je nog tegen erg sterke tegenstanders komen te staan, maar in Nederland hebben ze echt de beste ploeg. Dus ik mik op twee prijzen en hopelijk drie.”

Delen