feyenoord-o18-psv-o18-1-0jim-breeman-sports-photography-83

Foto: Jim Breeman Sports Photography | Tekst: Feyenoord.nl

Jeugd

Jeugdspeler Amir Rais tekent eerste profcontract

Stan

Academy-speler Amir Rais heeft deze week zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 18-jarige multifunctionele middenvelder zette in De Kuip zijn handtekening onder een tweejarig contract en ligt zodoende tot medio 2025 vast in Rotterdam.

"Het is mooi dat Amir bij Feyenoord zijn eerste profcontract heeft mogen ondertekenen", zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "Amir speelt al bijna zijn gehele voetbalcarrière op Varkenoord en heeft voor deze bijzondere dag veel geduld moeten hebben. Hij kan dit seizoen terugkijken op een uitstekend seizoen bij Onder 18 en is ook bij Onder 21 van grote waarde geweest."

Rais zelf zegt lang uitgekeken te hebben naar deze speciale dag. "Het is heel fijn dat ik na al die jaren dat ik bij Feyenoord speel nu met mijn familie en vrienden erbij mijn eerste contract heb mogen tekenen. Dit geeft veel energie en vertrouwen voor de toekomst. Ik ben een box-to-box-speler die over veel loopvermogen beschikt. Het nieuwe seizoen is mijn doelstelling om een vaste basisspeler in Onder 21 te worden en me vervolgens door te ontwikkelen als speler van Feyenoord 1."

De in Roosendaal geboren en getogen Rais begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub Alliance. In 2010 maakte hij op vijfjarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Het afgelopen seizoen maakte hij onderdeel uit van Feyenoord Onder 18 en speelde hij ook al regelmatig zijn wedstrijden in Onder 21.

Delen

Reacties

Nog geen reacties