img-1829

Beeld: Feyenoord.nl

Jeugd

Jeugdspeler Jan Plug (18) tekent eerste jeugdcontract

Moreno

Jan Plug heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. In het Perscentrum van De Kuip zette de 18-jarige speler van Feyenoord Academy, in bijzijn van familie en vrienden, zijn handtekening onder een driejarig contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt.

"Ondanks dat Jan al geruime tijd in de Feyenoord Academy actief is heeft hij lang zijn geduld moeten waren om zijn eerste profcontract te tekenen", zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "Jan is een linksbenige centrale verdediger die daarnaast goed op het middenveld uit de voeten kan. Zowel binnen als buiten het veld is hij de verpersoonlijking van het motto geen woorden maar daden."

Voor Plug kon na de ondertekening de dag niet meer stuk. "Ik speel al sinds mijn twaalfde jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord en heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt om uiteindelijk deze prachtige beloning te krijgen. Ik hoop het nieuwe seizoen minuten in de Youth League te kunnen maken en met Onder 18 mee te spelen voor de prijzen."

Plug begon zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd bij Quick Boys uit Katwijk aan Zee. Sinds het seizoen 2016-2017 komt de Katwijker uit voor Feyenoord Academy, waar hij sindsdien alle teams doorliep. Het huidige seizoen maakt Plug onderdeel uit van de selectie van Feyenoord Onder 18.

Tekst: Feyenoord.nl

Delen