Primeur Bevestigd
tb2023129tb2023129tb102714

VK Sportphoto

Transfers

Joshua Brenet nog altijd een thema binnen Feyenoord

FeyenoordTM

Zoals zondagmorgen exclusief onthuld in de Studio 1908 LIVE-uitzending is Feyenoord nog altijd in de markt voor Joshua Brenet. De club is bekend met concurrentie van Beşiktaş JK, Fenerbahçe SK en Engelse clubs.

De Rotterdammers zien in de rechtsback van FC Twente een mogelijke opvolger van zowel Lutsharel Geertruida als Marcus Pedersen. Aangezien er momenteel niets rond het tweetal speelt, ligt de prioriteit voor versterking echter niet bepaald op deze positie.

Maar de belangstelling van Feyenoord in Brenet staat vast. Die belangstelling was er overigens ook in de zomer van 2022. Feyenoord bleek destijds niet daadkrachtig, waarna Brenet zijn dienstverband in Enschede met twee seizoenen verlengde.

De Telegraaf weet zondagavond aan het nieuws toe te voegen dat Brenet een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij deze zomer voor iets meer dan één miljoen euro kan verkassen.

Naast de naam van Joshua Brenet vallen ook de namen van Julián Araujo en Hugo Siquet in De Kuip. Beluister het fragment over de rechtsback-positie hier onder vanaf 04m55s.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als ik al die namen die worden genoemd serieus moet nemen dan hebben we haast alle plaatsen drie dubbel bezet. Maar helaas geen concrete meldingen.
Vraagje: Bij mijn weten duurt de transferperiode van 1 juli t/m de maand augustus. Hoe kan het dan dat de transfer van Örkan Kükcu al volledig is afgerond? Brenet is weliswaar een PSV'er (en dus besmet), maar de prijs is niet al te hoog. Ik ben bevreesd voor het vertrek van Hancko. Dan komt er in het centrum een plaats vrij voor Geertuida en vervolgens is er slechts één rechtsback over. (en dan maar hopen dat Geertuida niet vertrekt en het elftal weer volledig wordt leeggekocht).
Is al wel 29 jaar. Zijn vast betere opties.
@FTM Prima live gisteren, van plan dit meer te gaan doen in deze window?
Zeker, alleen wel steeds in andere vorm. Denk volgende keer weer met Sven.
Vorig jaar wilde HIJ niet, nu mooi (naar de kloten) laten lopen.....
En mooi dat hij niet kwam. Anders moest hij op LB spelen en zou Hartman nooit doorgebroken zijn.
https://talksport.com/football/1442980/roberto-martinez-ross-barkley-appreicated-more/

@FTM Kan je Feyenoord niet ff wakker maken met dit buitenkansje.
Dit lijkt me nou een prima vervanger voor Kokcu.

Ross Barkley

Transfervrij
- Bonk aan Premier League ervaring
- links en rechtsbenig
- goede dribbel en afstandsschot.
- misschien (financieel) haalbaar puur omdat hij geen verlenging kreeg bij Nice

Kwam er afgelopen seizoen niet uit by Nice maar als Slot van Kokcu een topper kan maken kan hij Barkley ook wel weer aan het voetballen krijgen.
https://www.youtube.com/watch?v=0qvVF72mTCs

compilatie Barkley
Ziet er goed uit, sterke speler, vast aan de bal, Dus waarom niet?
@FTM, in de podcast zei je dat Talles Magno een optie is, maar hoe realistisch is die optie?
Dit zijn van die typische van Geel aankopen, die niets toevoegen. Dat niveau is Feyenoord nu wel ontstegen?
Ga weer eens actief scouten naar onbekende en exotische pareltjes ipv de standaard middelmaat waar er al genoeg van rondloopt bij Feyenoord
Veel supporters denken dat Feyenoord nu veel centen heeft en wel 'ff' een hoop spelers haalt voor minimaal €10m. Vergeet het maar. Feyenoord heeft een aantal goede jaren op de transfermarkt en CL nodig om het budget te vergroten en financieel vet op de botten te krijgen.
Spelers halen voor 10 miljoen is het andere uiterste.

Vorige zomer hebben we gezien dat je met minimale uitgaves kwaliteitsspelers zoals Hancko en ruwe diamanten als Gimenez, Paixao kan halen. Waarom niet op diezelfde weg door blijven gaan?

Er zijn talloze spelers die beter zijn dan Brenet, die op Twente na nooit ergens indruk heeft gemaakt, en net zo goed minimaal hoeven te kosten.
'Als opvolger van een misschien wel vertrekkende Geertruida of Pedersen' Pedersen gewoon behouden. Die Brenet mag z'n veters nog nieteens strikken.

Ik wil hem nog nieteens bij Feyenoord hebben als backup achter Pedersen en Geertruida.

Dan maar gewoon Benita voor de leeuwen gooien en hopen dat het wat word ala Hartman.
Misschien kan FTM aan 'Dennis' doorgeven dat jij hem niet wilt.
Zal niet pretenderen dat ik er verstand van heb maar Brenet vindt ik helemaal niets
Waar zijn de reactie op m’n vorige bericht @FTM alles weg
Zijn wat fakers actief die accountjes aanmaken en zich als mij voordoen. Gênant, maar ook wel weer cute.
@FTM Waarom negeert Feyenoord Manhoef? Is een jongen die op meerdere posities terecht kan, kan ontzettend goed voetballen en de absolute uitblinker bij het slechte Vitesse. Kan op drie posities terecht waarvan 2 op links/rechtsbuiten...

Hoor nooit zijn naam vallen in relatie tot Feyenoord.
De staff van Feyenoord en Slot zullen wel weten wat ze nodig hebben. En dat is blijkbaar geen Manhoef. Get over with it ;)
Maar wel Brenet. Get over it ;)
Manhoef rendeert in een 442 of 352. 433 kan hij niet spelen waardoor hij bij jong oranje op de bank zit. Is geen vleugelspeler maar een rechtermiddenvelder
Is het een reële optie dat Brenet en Pedersen als rechtsback worden gezien en dan Geertruida en Trauner als rechter centraal? Of kom je dan in de knoop met de salarishuishouding en moet er dus echt eerst een verdediger verkocht worden?
Brenet wil speeltijd. Als we pedersen verkopen en brenet ervoor terughalen dan gaat geertruida wss centraal brenet rechtsback en trauner bankie
Brenet rechtsback en Trauner op de bank maakt ons niet sterker naar mijn bescheiden mening
Trauner wil ook speeltijd en The General staat altijd als een van de eersten op het wedstrijdformulier. Ik denk dat Brenet dan wisselspeler wordt. Dat kun je bij Feyenoord nog altijd veel minuten maken.
Brenet kost niet veel. Van Pedersen heb ik geen al te hoge dunk. Het is een kip zonder kop, zwak in de directe duels. Dan is Brenet toch meer een verdediger.
Kasanwirjo is en blijft een centrale verdediger die bij hoge nood rechtsback kan maar daar is hij een klasse minder
Die Kasanwirjo, ik denk niet dat hij ooit basisspeler gaat worden. Heeft nu wel heel veel plezier in zijn vakantie. Elke nacht een ander feestje pakken. Hopelijk is hij fit genoeg als het seizoen begint.
Voor dat bedrag kun je er in ieder geval geen miskoop aan doen. Het lijkt me ook wel dat er een vrij grote kans is dat Geertruida vertrekt gezien de belangstelling en dat Feyenoord nu nog een fiks bedrag voor hem kan vangen. Wat ik wel opvallend vond dat FTM zei dat er maar liefst 15 (!) namen voor elke positie op de scoutinglijst moeten staan van de technische staf en dat de beslissingen zo traag worden genomen. Je zou zeggen dat er voor elke positie een duidelijk profiel is, en er begin juni voor elke positie gewoon een lijst ligt van een stuk of 5 spelers waarover de scouting het eens is, aangevuld met wat door Slot aangedragen spelers die ook de goedkeuring van de scouting hebben. Vervolgens kan Slot na overleg met Te Kloese over de financiële (on)mogelijkheden nog een voorkeursvolgorde aangeven wat betreft spelers en posities en kun je aan de slag.
Ik vind het niet zo gek hoor.
15 spelers per positie. Zeker met talentvolle jongens kan er een hoop verandern en/of meerdere kapers op de kust.

Ik hoop wel dat ze:
- met een shortlist.per aanvang jaar/transferperiode werken
- verschillende profielen per positie scouten. Bijvoorbeeld zodat je verschillende tactieken op de flanken kan spelen (koppeltje back en buitenspeler)

Ik hoop dat Pedersen gaat dan zou ik Brenet halen. In mijn ogen veel beter en je houdt geld over
Wat mij meer verbaasd is dat er nu blijkbaar weer heel veel moet worden besproken. Je zou zeggen dat de analyses al zijn gedaan, je al voor ogen hebt wat je wil en vrij snel beslissingen kunt nemen. Die 15 spelers lijkt me logischer als longlist, waarbij je die inderdaad voor aanvang van de transferperiode hebt ingekort tot een stuk of 5 toptargets. Als dat allemaal niet lukt kun je weer terugschakelen naar de longlist. Brenet is in ieder geval een speler die in zijn manier van spelen meer lijkt op Geertruida. Tegen beter weten in hoop ik dat Geertruida blijft en er een Engelse club een veel te hoog bedrag voor Pedersen biedt ;-) Maar ik denk dat de kans wel groot is dat Geertruida vertrekt.
Wanneer Julián Araujo haalbaar is lijkt me dat toch wel de beste optie.
@FTM prima speler maar ga er vanuit dat alleen Kokcu gaat. De rest zal blijven.
Na Kokcu verwacht ik dat niemand weggaat.
Waarschijnlijk nog wel een verdediger.
Laten we hopen, maar iedereen die realistisch is weet dat er nog genoeg belangstelling voor geertuida Wieffer en gimenez gaat komen. En dan hancko niet te vergeten
Tja, ze hebben zitten slapen toen van Ewijk van ADO naar Heerenveen ging .. zal nu wel onhaalbaar zijn. Brenet mag van mij wegblijven, niks bijzonders en wilde niet toen het kon.
Van Ewijk is de nieuwe Wijndal. Gaat volledig door de mand vallen in de top.
Brenet mogelijke opvolger Geertruida? Zelfs Pedersen is 3 klasse beter dan hem…..
Ben ik nou de enige die het belachelijk triest zou vinden als de gast onze nieuwe rechts achter moet worden. In aanvallend sterk en kan goed koppen maar nadat hij mee gaat naar voren is hij bijna nooit op tijd weer terug en laat hij iedereen lopen. En dit is niet gebaseerd op een mening maar op het feit dat ik Twente het hele seizoen gevolgd heb.
Data bekeken? En ook meer dan 6-7 wedstrijden van hem? Prima target, hoor
Heb geen idee hoe lang de blessure van Benita duurt, maar de wedstrijden die hij speelde maakte ie op mij toch flinke indruk. Zou graag zien dat jongens als Benita een serieuze kans krijgen. Maar dat vindt ik ook bij jongens als Kleijn Slory en Sauer die zijn ook echt klaar voor die stap
Daar wil jij de CL mee in? Zijn we gauw klaar. Dat duurt nog een hele poos voordat die mee kunnen.
Dat is het verschil met psv en 020. Die durven die stap wel vroegtijdig te zetten wat vaak goed uitpakt.
Dat doet Feyenoord ook. Kasanwirjo bijvoorbeeld. Denk in het geval Brenet het ook van de speler zelf afhangt dat het wat langer duurt .
Naar welke benita heb jij gekeken? De weinige minuten in feyenoord 1 en vooral de pot tegen nec was het zeer matig. Ook in de voorbereiding maakte die vooral verdedigende fouten en de laatste maanden in de onder 21 is het ook niet veel soeps. Schrijfmhem niet af hoor maar moet echt aan een kkd team verhuurd worden voor ervaring
Benita herstel verloopt voorspoedig
Brenet is aanvallend ijzersterk, maar verdedigend relatief zwak. Hij heeft niet de snelheid om op tijd terug te zijn. Of hij staat te slapen. Aangezien Trauner ook niet de snelste is kan een tegenstander dan dood eenvoudig gaten lopen over rechts. Je gaat er flink wat stappen op achteruit ten opzichte van Geertruida. Pedersen is ook niet de beste, maar kan met zijn snelheid nog het een en ander goed maken.
Leuk dat hij goedkoop is, maar dat heeft ook een reden bij de toch al oude Brenet. Behalve Twente is hij ook nergens uit de verf gekomen.
Leuke speler maar dan moet eerst geertruida vertrekken anders zie ik geen reden voor brenet om te komen pedersen speelt die er wel uit maar geertruida niet of die moet cv gaan staan dan
Hier ga je echt niet op voorruit.
Is gewoon beter dan Pedersen. Goede vervanger voor slechts 1M.
Beter dan Pedersen haha, Pedersen is geen geweldige speler maar toch echt wel beter hoor kom op zeg.
Jij kijkt geen eredivisie neem ik aan? Brenet is zoveel beter dan blind paard Pedersen.
Voorzetten enz kunnen beter inderdaad, maar als je puur naar het verdedigen kijkt vindt ik Pedersen gewoon beter.
Voorzetten kunnen beter? Is gewoon ronduit slecht. Niks komt aan, en dat al 2 jaar. Je zou zeggen dat ie dat onderhand zou verbeteren. En beter verdedigend? Brenet is geen held verdedigend, maar wat Pedersen laat zien is echt niet veel. 1 op 1? Meh, tackles? Meh. Positionering? Nope. En wat dacht je van opbouwend? Hij speelt letterlijk alles terug. En het ergste is, je ziet geen verbetering. Speelt precies zoals ie binnen kwam. Kijk een paar wedstrijden van Brenet en de data en je ziet binnen no-time dat ie gewoon beter is.
Aanvallend is ie inderdaad zeer zwak, dan kom ik toch nog eens terug op Benita. Die speelde bij zijn debuut al gelijk zo sterk en 9/10 ballen naar voren. Ik zie hem echt wel als potentieel rechtsback van dit Feyenoord.
Benita kan je aankijken in de voorbereiding, maar denk dat verhuur beste optie is.
Pedersen zijn grote kracht is zijn loopvermogen. Buiten zijn inzicht vind ik zijn verdedigende kwaliteiten ook niet heel best. Hij loopt vaak alleen maar achteruit..

Verder wil ik wel gezegd hebben dat hier natuurlijk gewoon aangewerkt moet kunnen worden en hij zeker meer potentie heeft dan Brenet.

Weet niet in hoever het waar is maar begreep via Vlugge Japie dat er interesse is voor Pedersen. Dit zo om 10 tot 16 mil gaan. Altijd doen zou ik zeggen
Tot 16 miljoen? Neem dat maar niet te serieus dan haha
Als hij als vervanger van Geert aangetrokken wordt hoef je er niet perse op vooruit te gaan, zelfde level is meer als prima.
Dit zie ik als belediging voor de kwaliteiten van Geertruida, Geertruida misschien wel de beste Nederlandse verdediger van dit moment….
Alles behalve een belediging, eerder een compliment voor de technische afdeling.
Zeg ook niet dat hij zelfde level is, zei dat ik tevreden ben als een vervanger (in dit geval Brenet) even goed blijkt te zijn, wie zou niet tevreden zijn met zo’n vervanger voor 1,6 miljoen euro maar haha
En daarom zou Geertruida eigenlijk ook naar de RCV positie moeten, hoe lullig dat ook voor Trauner is. Daar kan hij zich verder door ontwikkelen en ook meer waard worden.
Met een goede ruitenwisser moet het lukken… 😎
Koopje, en een ervaren speler erbij kan geen kwaad. Maar zal wel fors salaris willen.