feyenoord-ajax-1-1-jim-breeman-sports-photography-29

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

KNVB Beker • 'Finale over twee wedstrijden gaat nooit meer gebeuren'

Van de redactie

Morgenavond wordt er geloot voor de halve finales van de KNVB Beker. In de koker zitten Feyenoord, PSV, Ajax en SV Spakenburg. Volgens Chris Woerts vreest de voetbalbond een finale tussen Feyenoord en Ajax.

“Zaterdagavond is de loting. De KNVB hoopt maar op één ding: een halve finalewedstrijd Ajax – Feyenoord of Feyenoord – Ajax. En geen finale tussen Ajax en Feyenoord in De Kuip”, aldus de oud-commercieel directeur van Feyenoord bij Vandaag Inside.

De laatste keer dat beide aartsrivalen elkaar troffen in een finale, was dertien jaar geleden. “In 2010 hebben ze besloten om de finale over twee wedstrijden te doen. “Eén ding is zeker. Dat gaat nooit meer gebeuren”. Volgens Woerts zal Feyenoord niet nogmaals instemmen met een dubbele finale-ontmoeting. ”Dat was Feyenoord destijds zo slecht bevallen. Dat gaan ze niet meer doen. Het was toen onder druk van Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam, red.), die wilde perse dat de finale over twee wedstrijden gespeeld zou worden. Hij is geen voetballiefhebber. Het is een angsthaas eerste klas. Hij is vorig jaar uitgeroepen tot beste burgemeester van de wereld, maar geen mens weet wat de criteria daarvoor zijn.”

Een oplossing heeft Woerts niet direct voor handen. “In 2019 dreigde het ook Feyenoord tegen Ajax in de finale te worden. Toen zei Aboutaleb, laten we het met publiek spelen. Maar dat gaat niet gebeuren. Je kunt geen dertigduizend Amsterdammer en dertigduizend Rotterdammers in het stadion zetten. Dat wordt een gekkenhuis. Dan heb je de openbare orde vanuit de veiligheidsdriehoek, waarbij de politie zal zeggen dat ze geen capaciteit hebben. En de kosten zijn enorm hoog. Maatschappelijk niet te verantwoorden.”

Woerts voorziet een onmogelijke uitdaging wanneer beide ploegen elkaar in de finale treffen. Hij denkt dat ze in Zeist inmiddels zijn begonnen met schietgebedjes. “Heel de KNVB zit zaterdagavond voor de buis met de gedachte: alsjeblieft, alsjeblief, Ajax tegen Feyenoord in de halve finale.”

Delen

Reacties

Loting is gewoon bekend, halve finale Ajax-Feyenoord en PSV-Spakenburg.
Heeft de KNVB wat ze willen en Spakenburg een mooi centje, want die houden meer over aan een uit- dan een thuiswedstrijd.

Laten we ons maar geen illusies maken dat we Spakenburg uit of PSV thuis gaan loten, allemaal al geregeld in Zeist (ga ik vanuit tenminste).
FeyenoordPresident
Of zonder publiek spelen zodat die hooligans gaan nadenken wat ze aanrichten.
Heel eerlijk, aangezien het onmogelijk is wellicht de finale spelen op een tropische bestemming waar veel geld verdiend wordt. Met daar lokale supporters als bezoekers.
Opbrengsten verdelen en gaan.
Die gudde, wat een ******* was dat toch ook.
Warme balletjes morgen let maar op
Sowieso. Ze spreken het net iets te overdreven uit geen Klassieker in de finale te willen, waardoor een Klassieker in de halve finale te toevallig zou zijn.