wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • Feyenoord - FC Groningen

Stan

Zaterdagavond om 20:00 uur neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen FC Groningen. Arne Slot kan, op de langdurig geblesseerde spelers na, beschikken over een fitte selectie om ook tegen de Trots van het Noorden een overwinning te behalen. De ploeg van Dennis van der Ree, die vorig jaar nog actief was in Rotterdam-Zuid, staat op dit moment voorlaatste in de Eredivisie.  

Nadat vorige week Gernot Trauner al terugkeerde in de selectie, is ook Sebastian Szymański weer van de partij tegen Groningen. De Poolse middenvelder zal echter niet meteen vanaf het begin zijn opwachting maken, maar mogelijk via een invalbeurt weer terugkeren. Ook Marcus Pedersen, die in het bekerduel tegen Heerenveen nog grieperig was en daarom eerder gewisseld moest worden, is 'gewoon' weer fit. 

In de voorbereidende persconferentie gaf Slot aan dat hij tevreden was over het samenspel van Danilo en Santiago Giménez tijdens het midweekse duel in Friesland. Volgens de trainer is het dan ook zeker een optie om in de toekomst vaker met de Braziliaan op '10' te spelen. Voorlopig lijkt Slot echter vast te houden aan Javairo Dilrosun op zijn positie. 

Bij FC Groningen kampen ze ook met een aantal blessures. De club kan al langere tijd niet beschikken over Mads Bech Sørensen, Paulos Abraham en Nordin Musampa. Ook vleugelspeler Oliver Antman, die kortgeleden uitviel met een hamstringblessure zal voorlopig nog niet in actie komen.

Van der Ree zal zo veel mogelijk willen vasthouden aan de elf die begonnen in het met 3-0 gewonnen duel tegen Excelsior. Basisklant Ragnar Oratmangoen liep deze week echter een hersenschudding op en komt dan ook niet in actie in De Kuip. Rotterdammer Jetro Willems zal morgenavond juist voor het eerst sinds zijn komst naar Groningen in de basis beginnen, zo gaf Van der Ree prijs. Ook Oud-Feyenoorder Elvis Manu zal hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap staan.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Dilrosun; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling Groningen: Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Irandust, Suslov, Hove, Määttä; Pepi, Manu. 

Delen

Reacties

Voor de liefhebbers: na een lange afwezigheid weer een leuke Feyenoord edit op mijn kanaal (FRL LFC)! https://www.youtube.com/watch?v=Al54FcXhOsk&ab_channel=FRLLFC
Wellenreuther
Pedersen Geertruida Hancko Hartman
Wieffer Kokcu Danilo
Dilrosun Gimenez Idrissi
Heb dan toch liever dilrosun op links en jahanbakhsh op op rechts. Idrissi brengt echt te weinig
Waarom niet een keer met Danilo op 10 beginnen?
Nog nooit gehoord van het begrip retorische vraag, zeker?
N.B. Je mag dit beschouwen als een retorische vraag.

Shit, je weet niet wat dat is....!
Het is enkel wat de redactie het meest waarschijnlijke acht... Slot heeft in de persconferentie na Heerenveen aangegeven dat het ook zeker een optie is om zo een keertje een wedstrijd te beginnen... Dus wie weet zondag al
Zaterdag natuurlijk... was nog niet wakker denk ik ;-)