Onbevestigd
dsc00348

1908.nl

Nieuws

Feyenoord ontvangt geen vluchtelingen tegen Shakhtar

Van de redactie

Feyenoord speelt donderdag 16 maart in De Kuip tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. Vorige week kwam naar buiten dat Feyenoord met het idee speelde om Oekraïense vluchtelingen gratis toegang te geven tot die wedstrijd. Op die manier zouden zij met Shakhtar voor even iets uit hun thuisland kunnen ervaren. 

Het plan was om de Oekraïners zitting te laten nemen op de Noordzijde, die vanwege een UEFA-straf sowieso leeg moest blijven. Om de vluchtelingen vanuit maatschappelijk oogpunt toegang te mogen geven, zou dispensatie worden aangevraagd bij de Europese voetbalbond.

Bronnen melden aan 1908.nl dat het voornemen inmiddels zo goed als van de baan is. Naar verluidt ontving de club de afgelopen dagen veel kritiek op het plan, zowel vanuit supporters als sponsors.

Die kritiek varieerde van organisatorische uitdagingen tot solidariteit met de supporters die vanwege de UEFA-straf niet aanwezig kunnen zijn. Ook werd het optimaal benutten van het thuisvoordeel aangehaald. Met duizenden Oekraïners op de tribune terwijl de eigen aanhang deels niet naar binnen mag, zou niet bijdragen aan de sportieve ambitie om de kwartfinale te bereiken.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Het leek me ook een onzinnig idee, hoeveel vluchtelingen uit alle delen van de wereld lopen in Europa rond ? En er komen er nog veel meer.
Buiten dat, mannen tussen de 18 en 60 zijn er niet...., want die mogen het land niet uit en hoe ga je vaststellen wie een Oekrainse vluchteling is ?
Wie kan hier nou op tegen zijn?
Ik snap er niks van. Dat de Uefa nee kan zeggen, snap ik nog wel. Maar vanuit onze eigen club?
*** bestuur
Schaam je Feijenoord bestuur! Bah!
Het legioen op zijn kleinst.
Wat een ontzettende zielige mensen zijn er toch rond onze club die hier op tegen zijn
Het had een mooi gebaar kunnen zijn maar eindigt in een uitermate lullig verhaal. Wat een kulargumenten allemaal om dit niet door te zetten.
Inderdaad... Die hebben gewoon zoiets van als wij er niet mogen zitten dan iemand anders ook niet... egoïsme ten top... Gebruiken al die kulargumenten gewoon als excuus...
Past helemaal in de huidige tijdgeest om hier moeilijk over te doen. En het erge is dat het je niet eens meer verbaast.
Waarom dan Ukraine peeps en geen Russen?
Oja..... Rusland is natuurlijk de vijand.....😭😭😭
#TGR
@Kaps
Waarom vragen als je het antwoord al weet?
#ZelenskyWarCriminal ik wist ut....
Misschien omdat het een wedstrijd is tegen een Oekraïense club en er miljoenen Oekraïners op de vlucht zijn geslagen voor een Russische invasie?
Ongelofelijk..dus we zijn ineens bang voor uitsupporters. Dit gaat toch om uitzonderlijke omstandigheden moet je nou daadwerkelijk een oorlog zelf ervaren om te weten hoe erg het is? Dat is de ware hel op aarde. En deze mensen zitten er eigenlijk nog steeds in.
Werkelijk hoe egoïstisch kun je zijn, de menselijkheid is inderdaad ver te zoeken. Steun voor de Oekraïners Idem Dito.
Je leven hangt aan een zijde draadje; Uh Ja sorry Feyenoord Ajax begint zo ik kan je niet helpen.
We hebben een beetje succes en gaan ons gedragen als een beursgenoteerd bedrijf. Menselijkhrid is ver te zoeken, de afhouders van dit plan moeten zich heeeeeel diep schamen.
Jij wilde gewoon blondjes uit Kiev ****** in de rust.
Wat een tragisch nieuws.
Tja. Ze hadden ook voor een tussenoplossing kunnen kiezen. Stel je geeft 2000 vluchtelingen een kaartje. Dan behoud je echt wel je thuisvoordeel terwijl je een sympathiek gebaar maakt naar mensen die huis en haard hebben moeten ontvluchten.