Ronald Koeman proshots

Proshots

Nieuws

Koeman: "Het was voor mij al een aantal weken duidelijk"

Van de redactie

Justin Bijlow zal het komende Europees kampioenschap in Duitsland genoegen moeten nemen met een reserverol en is voorlopig derde keuze in Oranje. Woensdagmiddag gaf bondscoach Ronald Koeman, in het bijzijn van de eerste keeper Bart Verbruggen, de duidelijkheid op de persconferentie in Zeist wat betreft de keuze voor eerste keeper van Oranje het komende EK later deze maand. 

Voor Verbruggen was het geen verrassing, maar wel een mooie bevestiging toen hij te horen kreeg dat hij de eerste doelman van het Nederlands Elftal is komende periode. "Ik hoorde het gisterochtend voor de teammeeting. Het is natuurlijk altijd supermooi om de bevestiging te krijgen. Het EK is een jongensdroom die uitkomt. Ik kan niet wachten en heb er heel veel zin in. We gaan een mooie zomer tegemoet", opent de 21-jarige doelman de persconferentie die morgenavond in het oefenduel tegen Canada in De Kuip ook onder de lat zal staan. 

"Het was voor mij al wel een aantal weken duidelijk dat Bart de eerste keeper zou worden", vervolgt bondscoach Ronald Koeman over de keeperskwestie. "Dat komt ook wel voort uit de periode oktober en november waar Bart de vier interlands gekeept heeft. Bewust hebben we in maart zowel Bart als Mark (Flekken red.) laten spelen. Mark deed het ook goed tegen Schotland, maar de keuze op Bart was voor mij wel duidelijk", aldus Koeman. "Als hij zijn niveau behoudt, kan hij voorlopig de eerste keeper zijn. Zoals het er nu uitziet, is Bart één, Mark twee en Justin drie, maar tijdens een toernooi kunnen de nummers twee en drie nog wel eens wisselen."

De keuze voor Verbruggen is in overleg gegaan met keeperstrainer Patrick Lodewijks en de andere doelmannen van Oranje. "Ik heb dat in een gesprek gedaan met Patrick Lodewijks en de andere doelmannen. Daarin heb ik de keuze uitgelegd, deels. Patrick nog meer in detail met de keepers wat hij dagelijks doet", vervolgt Koeman. Uiteraard was er bij zowel Justin Bijlow als Mark Flekken enige teleurstelling. Beide doelmannen gaan er volgens de bondscoach goed mee om. "Op een goede manier. Ze moeten zorgen met z'n drieën dat ze elkaar tot grote hoogte stuwen. Dat wil je met de keepers, maar ook met de rest van de spelers."

Over de overige basiself doet de bondscoach nog geen uitspraken. Wel zijn ook daar al keuzes gemaakt. "In de komende twee oefenwedstrijden geven we iedereen speeltijd. Ik heb inmiddels de helft een-op-een gesproken, buiten de gesprekken die we met linies en het team hebben gedaan en ik laat ze een plaatje zien hoe ze er individueel voor staan."

De afgelopen dagen was het ook veel te doen om de fitheid van zowel Frenkie de Jong als Memphis Depay. Bondscoach Ronald Koeman: "Memphis oogt fitter dan in maart, dus de vooruitzichten zijn zeer positief. Maar hij zal naar negentig minuten toe moeten. We hebben nog steeds het idee dat Frenkie de Jong rond de eerste wedstrijd fit kan zijn. Ik ga ervan uit dat hij inbreng zal hebben tijdens het komende toernooi."

Delen

Reacties

Het is mij al enkele jaren duidelijk: Koeman is niet de goede coach voor Oranje.
Ik heb zelden zo weinig vertrouwen gehad in Oranje, alleen met Frank de Boer had ik er nog minder vertrouwen in.
Het Nederlands elftal hangt aan elkaar van figuren die er zo meteen geen bal van bakken. Met Koeman aan het roer hoef je ook weinig uitdagend voetbal te verwachten. Het is verleden tijd voetbal en je mist moderne trainers als Slot in deze. Tijd voor verandering.
Als ik Justin was zou ik zeggen de ****** ik ga lekker op vakantie.
jammer voor bijlow , had hem wel basis gegunt , dat hele NL elftal kan me gestolen worden met die koeman erbij
Van vorig jaar eerste doelman naar nu derde keus??? Dat hij door de vele blessures en pas net weer fit geen eerste keus meer is is nog tot daaraan toe maar om hem dan nu 3e keus te maken is ronduit belachelijk...
Lol, 3e keeper achter deze twee. Lekker bedanken en vakantie gaan vieren Justin.
Lekker trainingskamp verlaten en met vakantie gaan.
Met het WK ook al geflikt.
Laat ze lekker kapot vallen in dat bejaardentehuis met clownskleuren
Als Geertruida ook geen basis staat, ben ik heel gauw klaar met het NeuzenLands elftal. Support gaat dan naar de Zuiderburen in Kuifje tenue.
Prima, het is een elftal waar ik niet veel mee heb en die al kleine gunfactor wordt alleen maar minder.
Mijn support zou al naar Kroatië gaan en dat veranderd dit zeker niet.
Ik kan wel begrijpen dat hij geen 1e keus is, is immers net terug van zijn blessure.
Maar waarom zit Wijnaldum erbij, om maar over die engnek Bergwijn te zwijgen, dat kan toch niet, die vent heeft geen bal goed geraakt bij dat schijtvolk. Frenkie de Jonge mag mee, ook al heeft hij 3 benen gebroken?? Wat heeft die jongen zoveel meer dan, ik zie het niet op het veld terug bij het NL11tal.
Ben ik met je eens, en waarvoor de keuze
voor Kroatië eigenlijk, ben nieuwsgierig.
In Kroatië zie ik veel gelijkenissen met Feyenoord uit het verleden. Keihard werken en daardoor resultaten boeken. Ook ziten er een paar klasbakken tussen. Uiteraard onze Kroaat ook!
Dankje voor je antwoord, zeker mooi om te zien. Ik zelf juich voor hongarije, me roots liggen daar. Plus hongarije heeft niet de beste spelers. Maar spelen als een hecht team, zoals tegen portugal jaren terug.
Hongarije is wel weer steeds beter aan het presteren. Succes met Hongarije!
Nou mooi kan hij niet geblesseerd raken dat is gunstig voor een transfer.
Ik kan wel met zeer grote zekerheid zeggen dat ik geen wedstrijd van het Nederlands elftal zal kijken. Met de meeste spelers heb ik niets en aan een aantal heb ik gewoon een hekel - met name degene die hun social media en hun ‘muziek’ zeker zo belangrijk lijken te vinden als het enige wat ze kunnen, voetbal.
Wat een rare reactie. Geertruida maakt toch ook gewoon muziek? Mogen voetballers geen leven ernaast hebben?

Social media is gewoon het opbouwen van een merk. Je bent als voetballer vaak een ‘merk’. Hoe meer water je dat geeft, hoe meer je oogst na je carrière. Je weet tenslotte nooit wat er gebeurt.
Wellicht leef ik onder een steen, maar ik wist niet dat Geertruida muziek maakt. Nou is Geertruida ook juist een jongen die heel bescheiden is, dus dat pleit juist voor mijn betoog, aangezien hij daar niet heel erg mee te koop loopt. Maar er lopen een paar anderen daar in Zeist rond die op voetbalgebied voortdurend tegenvallen, maar wel heel nodig allerlei statements buiten voetbal moeten maken, waaronder geopolitiek. Vervolgens, als het om een toernooi in de zandbak gaat of een contract gesponsord door een Poetin-maatje, dan ligt dat ethisch ineens heel anders. Voor mij geen Oranje.
Teleurstelling voor Justin, en voorlopig ook geen kans meer gok ik. Als er een 21 jarige instaat
kom je alleen nog in aanmerking om 11 tegen 11 te kunnen spelen op de training.
Die Koeman houd ook veel te veel vast aan de boys waar hij "wat mee heeft", Memphis, Wijnaldum, Bergwijn en l.b.n.l Frenky de Jong. Spelen zelden en als ze 2x een half uur spelen zijn ze 6 weken geblesseerd.
Niet meer selecteren, alleen FITTE spelers waar je wat aan hebt !!
Justin heeft ook door de blessures die hij had weinig gespeeld.
Ik kan de keuze wel begrijpen.
Ik denk wel dat Justin uiteindelijk een beter keeper is.
Bijlow 3de doelman! Had die beter die keeper van sparta mee kunnen nemen als 3de keus! Best vernederd voor Bijlow! Lekker op vakantie met ze gezin! Laat die Koeman het lekker uitzoeken met ze kut Nederlands elftal...
Is toch niets vernederds aan? Hij heeft er maanden uitgelegen met een blessure en is net weer fit. Hij mag blij zijn dat ie erbij zit.
Seniele Koeman. Enige hoop op een leuk WK over twee jaar is een nieuwe coach. Dit had het EK moeten zijn van Justin, Luts, Quinten en Mats. Twee helaas geblesseerd (was ook geen reden bij Frenkie) en twee gepasseerd door mindere spelers. Jammer.
Valt wel mee toch ?
Het is jammer voor Bijlow dat ie geen 1e keeper is, maar zal zelf wel realiseren dat als je dit seizoen er ook twee keer langer uit bent geweest door blessures het een kadootje is om nog mee te mogen naar het EK.
Timber en Wieffer zijn geblesseerd en hebben nog niet de ' status' die de jong heeft in Oranje, dus ook die keus is logisch.
En laten we nou maar hopen dat Geertruida voor het EK wordt verkocht, want je weet maar nooit als ie daar is.