Timber Oranje Soccrates Images

Socrates Images

Nieuws

Koeman over niet selecteren Timber: "Gisterenavond de knoop doorgehakt"

Ference

Feyenoorder Quinten Timber is niet opgenomen in de definitieve selectie voor het EK voetbal wat voor de deur staat, zo laat bondscoach Ronald Koeman weten op zijn persconferentie. 

Een zuur bericht voor de Feyenoorder die een topseizoen draaide en afgelopen maart mocht debuteren voor het Nederlands elftal. Helemaal onverwacht komt het bericht ook niet. Timber trainde de afgelopen dagen apart van de groep en miste daarvoor ook al de laatste wedstrijden bij Feyenoord. Arne Slot sprak destijds uit dat de medische staf dacht dat het wel mee zou vallen. Toch blijkt hij niet op tijd fit om mee af te reizen naar Duitsland. 

"We begrepen vrijdag van de medische staf van Feyenoord al dat het wat tegenviel. Hij was minder ver en kon geen groepstraining draaien," zo vertelt Koeman. Toch haalde de bondscoach hem wel naar het trainingskamp van Oranje. "Maar ik vond het wel nodig om hem die drie dagen hier te hebben. Misschien zou het namelijk toch beter gaan en kon het versneld worden. Ik wilde het complete plaatje hebben." 

Toch nam Koeman pas laat de definitieve beslissing. "We hebben gisterenavond de knoop doorgehakt over Timber. Op basis van wat de medische staf schetste duurt het te lang voordat hij volledig fit is. Ik heb niet voor niks gezegd dat ik voor twee jongens een uitzondering maak", zo besluit de bondscoach.

Wel moet de middenvelder alles op alles zetten om alsnog fit te raken voor het EK. "Ik heb met Timber gesproken over het feit, en dat wil hij zelf ook, dat hij verder herstelt en daarmee zo snel mogelijk fit probeert te worden, want je weet het nooit." Bij een eventuele blessure van een geselecteerde speler kan Quinten Timber namelijk alsnog in aanmerking komen voor een plekje in de EK-selectie. Feyenoorders Justin Bijlow en Lustharel Geertruida zijn wel opgeroepen. Mats Wieffer en Quillindschy Hartman moesten in een eerder stadium al geblesseerd afhaken. 

Delen

Reacties

Weet je, dat NL elftal interesseert mij eigenlijk geen bal. Clubvoetbal is vele malen mooier. Feyenoord voor alles dus.
Zit nog wel kans in dat hij alsnog mee kan gaan, kan nog hoop gebeuren voordat het EK gaat beginnen. En als je alles zo leest zou hij over dag of 10 weer fit zijn.
Bijlow zal wel derde doelman zijn en zou wel eens naar een Engelse topclub kunnen gaan. Ik verwacht dat Feyenoord voor Wellenreuther gaat kiezen.

Geertruida heeft in principe zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld voor Feyenoord en wil weg.

Dat verlaagt het Oranje Feyenoord-gevoel met de geblesseerde spelers enigszins.
Vrrselijk slappe zak Koeman zijn selectiebeleid is kut. Na EK exit wordt helemaal niks.
Zonde. Timber in vorm speelt heel het seizoen (goed) vergeleken met een sgravenbeek
Hij had er gewoon bij gezeten maar is niet fit genoeg.