kokcu1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Als ik na dit seizoen een stap kan maken, zou dat prettig zijn"

Van de redactie

Orkun Kökcü heeft een mooie week beleeft met zijn club. Na het behalen van de landstitel moest de focus na diverse feesten echter terug naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Emmen. De aanvoerder van Feyenoord werd eerder deze week in verband gebracht met Tottenham Hotspur, evenals zijn trainer Arne Slot. Na de 1-3 winst tegen FC Emmen stond de Turks international de NOS te woord over zijn toekomst en het behaalde kampioenschap.

"Het was een hele mooie week. Hier droomde je wel eens van toen je nog in de jeugd speelde, maar als je dan echt kampioen wordt is het nog veel meer dan ik had voorgesteld. Dat gevoel is echt niet te beschrijven. Ik zag later terug dat ik echt gekke dingen aan het doen was op het veld en de Coolsingel. Normaal ben ik nooit zo, maar nu liet ik me even gaan", glimlacht Kökcü.

Bij het huidige succes van Feyenoord komt ook de onvermijdelijke belangstelling van andere clubs kijken. De aanvoerder van de Rotterdammers wilde vorige zomer graag vertrekken uit Rotterdam, maar staat er op dit moment rustiger bij dan destijds, al blijft een stap hogerop nog altijd een wens van de middenvelder. "Met mijn vader, die mijn zaken doet, heb ik afgesproken dat hij mij pas na de competitie gaat bijpraten over hoe en wat. Ik weet niet wat hij achter de schermen aan het doen is, dus ik ben ook benieuwd."

Kökcü kan niet met zekerheid zeggen of hij vertrekt. "Nee. Ik heb het vorig jaar niet gezegd, maar wel gedacht dat ik hier weg zou gaan. Je raakt dan alleen maar teleurgesteld op het moment dat je niet weg kan. Ik sta er dus mentaal niet op die manier in deze keer, maar als ik na dit seizoen een stap kan maken, zou dat wel heel prettig zijn."

Na de Conference League, Europa League en een kampioenschap rest alleen nog Champions League voetbal met Feyenoord. "Alleen de Champions League heb ik niet meegemaakt, maar wie weet kan ik ook ergens anders Champions League spelen, maar zoals ik al eerder gezegd heb, ben ik ook hartstikke tevreden en op mijn 'plekkie' bij Feyenoord. Het is niet zo dat ik zoals afgelopen zomer met paniek in mijn hoofd de zomer in ga."

Over trainer Arne Slot is ook veel te doen, maar hier wordt in de groep weinig over gesproken. "Je kan er niet aan ontkomen. Je leest het onbewust overal. Echt een thema hebben we er niet van gemaakt onderling. We hebben nu gewoon nog volop de focus op het lopende seizoen, maar als je zulke dingen leest maak je af en toe wel grapjes onderling. Het is niet dat wij voorbereid zijn op de keuze van de trainer. Hij moet die keuze zelf maken en wij kunnen alleen maar ons best doen in de aankomende week nog."

Slot is met zijn spelersgroep dan ook niet in gesprek over een eventueel vertrek. "Ik denk dat een trainer nooit met zulke dingen bezig is. Ik zie hem er ook niet voor aan dat hij nu ineens gaat zeggen dat hij blijft. Hij is dag en nacht bezig met voetbal en denk ik meer gefocust op hoe hij wil dat wij de wedstrijden spelen dan dat hij ons bijpraat over dat hij blijft of niet."

Delen

Reacties

het is je gegund , je vertrekt door de voordeur en hopelijk kom je ooit weer terug bij je geliefde club
Goede speler en de juiste instelling. Knapper is nog dat hij die instelling er zelf heeft ingewerkt en niet bang was om hulp te zoeken.
Lekker naar het buitenland en hopelijk zien we hem hier niet terug omdat dit betekend dat het zowel goed gaat met ons als met hem.
Is Kökcü meer dan gegund, heeft het elftal 2 jaar bij de hand genomen met als afsluiter het kampioenschap. Mocht hij niet slagen bij zijn volgende club, dan moet hij direct het vliegtuig pakken richting Rotterdam.
Zou zonde zijn als hij naar Tottenham gaat.
Vind een Arsenal, Liverpool veel mooiere clubs voor Orkun.
FTM is Tomasson inderdaad de nummer 1 kandidaat om Slot op te volgen??
Nou dan liever Bosz
Tomasson als trainer?
Nee die heeft nog nooit hoger getraind dan een middenmoter
Ik vind Tomassen een goede speler, maar liever niet als een trainer. Ik denk dan eerder aan Sipke, of een buitenlandse trainer. Zinedine Zidane schijnt nog zonder club te zitten. 🤣
Of we gaan voor Nagelsman of Pep...
Als we dan toch bezig zijn
Pep is wel gecharmeerd van Nederlands Voetbal schijnt… 🤣
Lijkt erop dat hij met Slot richting Tottenham Hotspur gaat.Erg jammer . Altijd een hekel aan die club gehad.Nou moet ik ze straks van ellende gaan volgen.
Heb echt precies hetzelfde. Hoop nog dat kokcu naar een andere club gaat. Vind hem ook totaal niet bij de Spurs passen
Spurs zoals wij het kennen bestaat niet meer , club ligt totaal op z'n kont . Vandaar dat Slot er wel heen wil waarschijnlijk. Slechter kan het niet worden 😂
😂 alsnog blijf het een lelijke club met nul history.