kokcu

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Als team moeten we terugkijken hoe dat kan"

Van de redactie

Feyenoord wist in een knotsgek bekerduel na strafschoppen te winnen van N.E.C. In De Kuip was het na 120 minuten voetbal 4-4, waarna de beslissing na strafschoppen viel. Keeper Wellenreuther wist de vierde strafschop van de Nijmegenaren te pakken, waarna Paixão de Rotterdammers naar de kwartfinale wist te schieten. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na afloop met ESPN.

Doelman Branderhorst keepte een wereldpartij voor de Nijmegenaren. "Ja, hij had heel veel ballen. Na de penaltyserie heb ik ook aangegeven aan hem dat hij echt een fantastische wedstrijd heeft gekeept," begint Kökcü. "Wij hadden echt veel schoten, we hadden niet het idee dat het heel moeilijk ging worden, maar ja."

Met maar liefst 50 schoten vestigen de Rotterdammers een record. "Voor alles een eerste keer, daar zijn we bij Feyenoord wel bekend mee, haha. Wij hadden veel schoten, maar hij (Branderhorst) heeft gewoon fantastisch gekeept en dan wordt het lastig om te scoren."

"Ik heb niet echt het gevoel gehad dat zij veel bij ons in de zestien kwamen, maar iedere keer als ze er waren was het raak. Dat is wel iets waar wij als team op terug moeten kijken. Hoe kan dat," gaat de aanvoerder van Feyenoord verder.

De Turks international leeft erg mee met de mensen in Turkije en Syrië. "Ja, het doet iets met je omdat wij als Turken heel hecht zijn. Ook als is het geen familie van mij, het voelt voor mij wel als broeders en zusters, dus komt het ook wel hard aan. Ik heb twee dagen de tijd gehad om het een plekje te geven, maar je krijgt nog wel de hele dag mee wat er allemaal gebeurd. Je probeert dan te helpen door een post op social media, zodat mensen geld kunnen doneren. Meer heb ik niet in de hand. Dat maakt het extra frustrerend," aldus Kökcü.

Delen

Reacties

Gauw op zoek naar een goede 2de keeper. Zag er niet goed uit die Wellenreuter.
Bij welk doelpunt zag hij er niet goed uit?? Die 2-3??? Waarbij Hancko en geloof Geertruida elkaar omver lopen en de ene nec speler op doel schiet via de hak van een medespeler of zijn eigen standbeen raakt waardoor de bal een rare carambole maakt het doel in?? Of bedoel je de 4-4 waarbij Benita de bal volledig mist bij die verre ingooi en dan zijn doel nog uitkomt om te redden wat er te redden valt

Of bedoel je dat schot van Calvin waar Pedersen verkeerd staat en de man vrij op doel kan gaan??

0-2 heb ik even niet paraat, maar jongens wat een onzin dat wellenreuther niet goed was
Hij keepte ongelukkig maar geen echte fouten, denk ik - Tanane kreeg veel teveel ruimte, Geertruida, Hancko en Benita liepen te kloten. En 50 doelpogingen is echt teveel. PS Bijlow had er zeker 2 uitgehouden maar dat is buitencategorie