kokcu en geertruida met schaal juichen

Nieuws

Kökçü: "Daar was wel de basis gelegd voor de laatste maanden"

Nigel

Orkun Kökçü is uitgeroepen tot 'VI Speler van het Jaar'. De 22-jarige aanvoerder van Feyenoord speelde dit seizoen 32 wedstrijden in de Eredivisie, hij wist 8 keer te scoren en had 3 assists. Kökçü was dit seizoen een echte aanvoerder voor Feyenoord, hij heerste dit seizoen op het middenveld bij Feyenoord en was de absolute aanjager van het elftal. Hierdoor is Kökçü door de statistieken van Opta uitgeroepen tot 'VI Speler van het Jaar'. In gesprek met Voetbal International reageert hij hierop. 

"Mijn mooiste moment was toch wel Ajax- uit. Niet zo zeer omdat wij daar lange tijd niet hebben gewonnen, maar meer om het feit na afloop in de kleedkamer het gevoel was. Dit jaar, wordt ons jaar. Wij gaan kampioen worden. Daar was wel de basis gelegd voor de laatste maanden." Volgens Kökçü was iedereen bij Feyenoord gefocust op het winnen van prijzen. "We hebben heel veel jongere spelers die zichzelf wilde laten zien. Voor velen was het hun eerste kampioenschap die je kon bereiken." Iedereen wilde prijzen winnen. 

Kökçü reageert ook hoe belangrijk de komst van Arne Slot is geweest bij Feyenoord. "Hij heeft wel mijn ogen geopend om nog meer uit mijn carrière te halen en dat is al twee jaar zo. Ik heb hem daarvoor speciaal bedankt net na het behalen van de titel voor alles wat hij voor mij heeft betekend. Als ik kijk hoe ik was toen Slot net aankwam en waar ik nu sta met Feyenoord en individueel. Daarvoor heb ik ook nog een speciaal berichtje naar hem gestuurd." Arne Slot is voor hem heel belangrijk geweest. 

Orkun Kökçü is één de jongste aanvoerders ooit van Feyenoord. "Ik was 21 nog toen ik de aanvoerdersband kreeg, in het begin was dit wel wennen. Voorheen kwam ik graag in de media en nu moest ik standaard na elke wedstrijd een interview afgeven, in het begin heb ik hier nog wel moeite mee gehad om de juiste balans te vinden. Maar ook hierin zie je dat je heel snel ontwikkeld als voetballer, maar ook zeker als mens." Het geven van interviews ging Kökçü ook steeds makkelijker af voor zijn gevoel. 

Heeft Kökçü nog verdere doelen met Feyenoord? "Het smaakt altijd naar meer, nu ik kampioen ben geworden leef ik wel om meer prijzen te winnen. En ik wil ver komen in de Champions League." Of Kökçü volgend seizoen met Feyenoord Champions League gaat spelen? Is lastig te beantwoorden. "Ik weet nooit hoe het loopt, ik heb ook gezegd dat ik niet sowieso ga zeggen dat ik weg ben. Als het dan uiteindelijk niet doorgaat zit ook zonder lekker gevoel." 

Wat gaat hij het meest missen als hij vertrekt? "De Kuip, de supporters van Feyenoord zie je nergens. Ook bij clubs waar ik geweest ben waar gezegd wordt dat die hele speciale supporters hebben, maar nergens heb ik het gevoel gehad over de supporters die wij in De Kuip hebben." De Coolsingel vond Kökçü een hele mooie ervaring. "Op een gegeven moment laat je dat ook op je afkomen. Zoveel mensen hebben de dag van hun leven, dat geeft mij wel voldoening."

Orkun Kökçü heeft tot nu toe 117 officiële wedstrijden gespeeld voor Feyenoord en heeft hierin 23 keer gescoord. Hij maakte zijn debuut voor Feyenoord op 9 december 2018 waarin hij ook trefzeker was. 

Delen