jim-breeman-sports-photography-feyenoord-kv-oostende-2-0-29jpg

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Kökcü: “Gaat het nu gebeuren of niet?”

DeKatwijkseMessias7

Op trainingskamp in Portugal ging Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü in gesprek met ESPN. Zo blikt hij nogmaals terug op de commotie rondom het niet dragen van de 'One Love Aanvoerdersband', vertelt hij hoe belangrijk het geloof voor hem is en hoe dit hem sterkt in stressvolle periodes. 

De afgelopen transferperiodes zijn daar een voorbeeld van. De middenvelder geeft aan dat hij zeker een paar keer gedacht heeft "Gaat het nu gebeuren of niet?", waarmee hij op een transfer doelt. De afgelopen jaren had hij dan ook wel wat spanningen in transferperiodes. Zijn geloof hielp hem rustig te blijven. 

"Ik heb weer kunnen voelen dat geloof alles is voor mij. Dat ik daar mijn kracht en rust in kan terugvinden. Dat probeer ik nu ook gewoon mee te nemen in mijn dagelijks leven. Dat ik gewoon veel rustiger in mijn hoofd ben. Niet te veel druk maak om ook het voetballende gedeelte." Zo legt de aanvoerder uit. Het geloof betekent dus veel voor hem. Iets wat terug te zien was tijdens zijn vakantie, toen hij een kiekje deelde samen met zijn goede vriend en teamgenoot Taabouni. Samen ging ze op pelgrimstocht naar Mekka. 

Ook werd er in het interview nogmaals teruggeblikt op het niet dragen van de 'One Love Aanvoerdersband' tegen AZ. Er zou hem daardoor zelfs zijn verweten dat hij homo's haat. "Dat is absoluut niet het geval", maakt hij duidelijk. 

Het Nederlands elftal was van plan dezelfde band te gaan dragen, maar hier werd toch van afgezien. Dit kwam doordat de FIFA dreigde met straffen (gele kaarten, etc.). Kökcü volgde de discussie aandachtig: "Ik wil niemand zwart maken. Maar als je echt voor een actie staat, moet je kosten wat het kost ook daarachter staan. Net zoals ik dat heb proberen te doen. Ik wist dat er van alles over me heen zou komen, maar het moet niet alleen bij woorden blijven vind ik. Ik dacht wel wat gaat er nu gebeuren eigenlijk? Gaat er weer commotie onstaan? Maar dat bleef uit eigenlijk en dat begrijp ik uiteindelijk ook."

Kökcü realiseerde zich dat de goede prestaties van vorig jaar wel eens konden resulteren in een mooie transfer voor hem. "Ik had niet in mijn hoofd 'ik moet kosten wat het kost weg'. Ik had wel graag een stap willen maken, maar uiteindelijk als ik zie waar we nu staan en de ontwikkeling die ik weer heb kunnen doormaken, dan ben ik stiekem wel blij dat ik ben gebleven."

Slot beaamt het goede seizoen en de ontwikkeling van zijn aanvoerder: "Een speler die 20/21 is, die Feyenoord in ieder geval dit seizoen voor een groot gedeelte moet dragen, vind ik het al heel knap wat hij nu laat zien." Slot denkt dat de grootste winst in het fysieke aspect te behalen valt voor Kökcü. 

Tot slot werd Kökcü gevraagd of hij droomt van het omhoog houden van de Kampioensschaal als aanvoerder zijnde: "Zou mooi zijn, maar we beseffen ons ook dat we pas veertien wedstrijden onderweg zijn en we niet tegen iedereen gespeeld hebben de eerste seizoenshelft." Met 15 nieuwelingen is Kökcü niet ontevreden over de huidige resultaten. Toch hoopt hij dat zijn ploeg tijdens het trainingskamp in Portugal dusdanig progressie boekt, dat wedstrijden na de winterstop makkelijker gewonnen kunnen gaan worden. 

 

Delen

Reacties

Eerlijk is eerlijk: ik had echt mijn twijfels dat hij van Slot begin dit seizoen de aanvoerdersband kreeg. Verbaal niet de allersterkste en voorgaande seizoenen een speler die soms ook nog wel eens wat nonchalanche uitstraalde.

Wat heeft deze jongen het eerste half jaar het tegendeel bewezen en wat speelt hij geweldig. Ik zou zeggen: nog een half jaar de lijn doorzetten, dan gaan er mooie dingen gebeuren. En dan voor het clubrecord een verdiende transfer naar een mooie club in de Premier League.
Ik zou hem wel graag bij Dortmund zien deze zomer in de rol van Bellingham als die weggaat. Lijkt me voor hem een mooie stap omhoog waar hij nog wel een goede kans maakt op een basisplek
Zolang het transferrecord maar wordt verbroken.