Juichende supporters in De Kuip

Nieuws

KNVB: "Streep door voetbalplezier geen oplossing voor probleem"

Het ANP meld dat de voetbalwereld niets ziet in de oproep van politiebond ACP om geen publiek meer bij Eredivisiewedstrijden toe te laten, om zo agenten vrij te maken voor ander werk.

"Een streep zetten door voetbalplezier voor supporters is niet de oplossing om meer blauw op straat te krijgen", aldus voetbalbond KNVB en belangenorganisaties Coöperatie Eerste Divisie (CED) en de Eredivisie CV (ECV). 

Volgens de voetbalwereld lijkt de oproep die ACP-voorzitter Wim Groeneweg dinsdag in De Telegraaf deed vooral "op een indringende oproep aan de politiek: meer blauw op straat. Wij snappen dat er schaarste is en samen met de politie streven we juist naar een zo laag mogelijke politie-inzet rondom de wedstrijden", staat in de verklaring. "Zo hebben stewards van de clubs de afgelopen jaren alle plaatsen van de politie in de stadions overgenomen."

De politiebond reageerde op CBS-onderzoek waaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien. "Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn", aldus Groeneweg.

Delen

Reacties

Gewoon geen alcohol meer verkopen in en rond het stadion.
wat een ongelooflijk dom gelul was dat van Groeneweg. ik ben zelf ex. pol. en ben, oudere generatie weet het nog wel die blauwe chevrolets, jaren lid geweest van de OG. toen en nu nog is iedere politieman ervan overtuigd dat keihard aanpakken en straffen van de relschoppers werkt en niet dat softe gedoe.
engels voorbeeld!
alleen de pest is de politiek durft niet. 25 jr geleden was men al te soft en nu nog steeds. uren discusieren wel of geen helm op omdat dat te agressief eruit zie. neem dan de oude com. Blauw. mannen rustig aan maar als er geslagen moet worden dan wel hard aub.
Groeneweg kom dan niet met zo.n ongelooflijk dom verhaal. voetballen zonder publiek. ik weet niet wat jij wilt scoren of dat je gewoon aandachtsgeil bent.
Ik zeg gewoon het leger inzetten en de toestemming meegeven om met scherp te schieten op rellende en of vuurwerk afstekende "fans"

Goede oplossing lijkt mij. Meestal zal dan gelden gebeurd 1x daarna zal men iets beter opletten
Kan die Groene weg?
Of we bouwen een maatschappij waarin we minder politie op straat nodig hebben.
Precies, plezier van de mens afpakken. Dat gaat vast minder gezeik opleveren
Dat zou ideaal zijn, helaas is het tegendeel waar en lijken mensen steeds asocialer te worden tegenwoordig.
droom lekker verder.